Η… επιστημονική προετοιμασία της Ουκρανίας από τον Σεφτσένκο

Την εμπειρία που απέκτησε στα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, σε ομάδες όπως η Μίλαν και η Τσέλσι, έχει μεταφέρει ήδη στην Ουκρανία, με μεγάλο στόχο τώρα να αποκλείσει την Αγγλία στην προημιτελική φάση του Euro 2020.

Stoiximan: 650+ στοιχήματα σε όλους τους αγώνες & ειδικές επιλογές για σκόρερ, κάρτες, πέναλτι!

Η ιστοσελίδα της «Independent» αποκαλύπτει πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός δουλεύει αρκετά στην προετοιμασία της ομάδας του, ώστε να μπορέσει να χτυπήσει (και) εκείνη του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

Μερικά από τα στοιχεία που έχει βάλει στην προπόνηση, με στόχο οι Ουκρανοί να είναι απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε αντίπαλο είναι η στατιστική και η επιστήμη.

Όσοι έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν ή να μάθουν τον τρόπο δουλειάς του «Σέβα» τονίζουν πως αυτή είναι εξαιρετική, που δεν συμβιβάζει με εκείνη που κάνει για παράδειγμα ο Πεπ Γκουαρντιόλα όλα αυτά τα χρόνια της προπονητικής του καριέρας σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι.

Η Ουκρανία είναι η μοναδική ομάδα στο Euro 2020 που χρησιμοποιεί το ειδικό γιλέκο που φορούν στις προπονήσεις και στους αγώνες οι ποδοσφαιριστές, ώστε να καταγράφονται δεδομένα, στον χώρο όπου κινούνται και αυτά τα αναλύει ο ειδικής συνεργάτης του Σεφτσένκο, ο Αρτέμ Ντόβμπικ.

Παράλληλα, έχει στο τιμ του ως βοηθό τον Μάουρο Τασότι, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του ιταλικού ποδοσφαίρου, τον Αντρέα Μαλντέρα (που είναι ένας επίσης από τους καλύτερους αναλυτές), τον γυμναστή της Λέστερ Αντρέα Ατζαλίν και βοήθησε με τον τρόπο του τις «αλεπούδες» να φτάσουν στην κατάκτηση της Premier League, τον Λουίτζι Νοτσεντίνι που είναι ένας από τους αγαπημένους μαθητές του Μαουρίτσιο Σάρι και ειδικεύεται στον τρόπο ανάπτυξης ποδοσφαίρου.

Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται η κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασίας της ομάδας, αφού σε συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Πρέπει πάντα να έχεις πίστη. Μπορείς να γυρίσεις ένα παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σπουδαίων αγώνων που κρίθηκαν στα τελευταία τους λεπτά, όπως για παράδειγμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπάγερν Μονάχου το 1999. Αρκούν δύο λεπτά. Οι σπουδαίες ομάδες έχουν αυτή τη νοοτροπία. Όταν προπονείς κορυφαίους παίκτες, πρέπει να πιστεύουν ότι τα παιχνίδια μπορούν να κριθούν στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα».

Και αυτό ακριβώς συνέβη στη φάση των «16» με τη Σουηδία, όπου ο Ζιτσένκο πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τους Ουκρανούς και έφτασαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία και φιλοδοξούν να κάνουν το ίδιο, γράφοντας ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Euro 2020: Έτσι προετοιμάζει την Ουκρανία ο Σεφτσένκο

To Top