Η επιστολή της ΕΟΚ (σήμερα) στην FIBA δίνει τέλος στο σήριαλ του απαγορευτικού μεταγραφών

Από την δραστηριοποίηση της ΕΟΚ και της FIBA εξαρτάται πότε θα αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών του μπασκετικού Άρη που κρατάει από τον Ιανουάριο του 2012. Οι κίτρινοι περιμένουν με αγωνία και ανυπομονησία την ομοσπονδία να στείλει σήμερα την επιστολή που έχει ζητήσει η FIBA, με την οποία πιστοποιείται από την Αρχή του ελληνικού μπάσκετ πως δεν συντρέχει λόγος να υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών.

Αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας ότι το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό και τυπικό, παρά ουσιαστικό. Εναπόκειται στην άμεση δράση της ΕΟΚ να στείλει την επιστολή στην FIBA και τα στελέχη της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών να ενημερώσουν τον Πάτρικ Μπάουμαν, γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, για να μπει η υπογραφή του στην άρση του απαγορευτικού μεταγραφών.

Υπόθεση λίγων λεπτών είναι κανονική όλη η διαδικασία, αλλά επειδή μιλάμε για ΕΟΚ που είθισται να κωλυσιεργεί και για την FIBA που ειδικά αυτή τη περίοδο έχει πολύ σοβαρά θέματα ανοικτά (Μουντομπάσκετ), ίσως απαιτείται λίγη ακόμα υπομονή από όλους.

 

To Top