ΑΠΟΨΕΙΣ

Η επιστροφή της λογικής, της πίστης, οι μεταγραφές Γενάρη και η “μεταγραφή” Ματέο

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, έκλεισε στην Ξάνθη ένα “σετ” τριών συνεχόμενων (ανηφορικών) εκτός έδρας αγώνων με μια…  “εξάποντη” επιτυχία σε μια βραδιά, όπου βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Μια βραδιά μέσα στην βροχή (τελικά του πάει η βροχή), που επανέφερε την λογική, αλλά και την πίστη ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει στον στόχο της, με μια αντίδραση Ευρώπης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Δεν ξέρουμε ένα ισχύει κι ο “Άγιος φοβέρα θέλει…”, αλλά σίγουρα φοβερές αναλύσεις δεν χρειάζονται. Ο Σάββας Παντελίδης κατέβασε μια “ορθολογική” ενδεκάδα, με τον κάθε παίκτη στην θέση του, με δίδυμο στόπερ τους Ρος, Δεληζήση, τον Κόρχουτ αριστερά, τον Μπάσα έχοντας στο πλευρό του τον Σιώπη, κεντρικό επιθετικό τον Διαμαντόπουλο, έχοντας στις πτέρυγες τους Λάρσον και Γκαρσία. Ήταν μια από τις πιο… λογικές προσεγγίσεις του αγώνα σε επίπεδο διάταξης κει ρόλων, ο Άρης είχε πάθος, δύναμη και έκανε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, αυτές που μπορούν να μπουν στην “κορυφή” μαζί με το δεύτερο ημίχρονο στην Λαμία ή το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό.

Η νίκη ήρθε επαναφέροντας την ηρεμία και την πίστη στην ομάδα, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές. Ούτε “ομαδάρα” έγινε σε μια βραδιά ο Άρης, ούτε όλοι “μάγοι”. Ούτε φυσικά ήταν “απαράδεκτη” η ομάδα και όλοι οι παίκτες “άχρηστοι”, όταν δεχόταν ταπεινωτικές ήττες τύπου Εργοτέλη ή Λεβαδειακού. Απλά επιβεβαιώθηκε ότι αυτή η ομάδα αδίκησε πολλές φορές τον εαυτό της, διαθέτει και ταλέντο και ποιότητα παικτών, και χρειάζεται διάρκεια και σίγουρα ποδοσφαιρική ψυχή… διαρκείας.

Στα Πηγάδια, ξεχώρισε το νέο αίμα των μεταγραφών, ο φρέσκος αέρας. Αξιόπιστος ο Κόρχουτ στα αριστερά, μόνιμη πηγή κινδύνων (έφαγε την κλωτσιά της ζωής του…) ο ποιοτικός Λάρσον, εξαιρετικός ο Ρος με ποιότητα (και προωθήσεις στα στημένα), σταθερότητα και πάθος.

Ξεχώρισε όμως πάνω απ’ όλα και η νέα “μεταγραφή” του Άρη, ο Ματέο Γκαρσία… Ο Αργεντινός επέστρεψε σαν “δώρο” του μεταγραφικού Γενάρη, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα από τα βαρόμετρα των κιτρινόμαυρων (όπως ήταν κι όταν έπαιζε ο Μπρούνο Γκάμα). Απελευθερώθηκε με το γκολ, πήρε “βοήθειες” με τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Διαμαντόπουλος. Έμοιαζε να έχει εκείνο το πάθος και στην σπίθα των πρώτων ημερών.

Η βραδιά στην Ξάνθη, έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Σε αποδυτήρια και κερκίδα. Έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να προσπεράσει την Ξάνθη, να βρεθεί μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό και κοντά στον Ατρόμητο.

Θα είναι έγκλημα να μην πιάσει τόπο με μια ακόμη νίκη την Κυριακή κόντρα στα Γιάννινα, ξεκαθαρίζοντας προς όλους και κυρίως προς τον ίδιο τον εαυτό, ότι ο Άρης είναι αποφασισμένος φέτος να πετύχει τον στόχο του.

ΥΓ: Πέρασε στα ψιλά, αλλά ο Τάσης μοίραζε κάρτες ακόμη και στον… οδηγό του πούλμαν του Άρη! Με μεγάλη ευκολία κι ενώ έκλεισε τα μάτια του σε πολλές “ανάποδες” περιπτώσεις.

ΥΓ1: Το “Άρης, Άρης” ομάδας και κόσμου στο τέλος του αγώνα, κατέγραψε μια μεγάλη αλήθεια: οι νίκες, αλλά κυρίως η ομαδική προσπάθεια και το πάθος επουλώνουν τις πληγές και μικραίνουν την απόσταση ανάμεσα στα αποδυτήρια και την κερκίδα.

To Top