ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η επιστροφή του Μήτρου-Λονγκ και οι… 300 πόντοι

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ επιστρέφει στο γήπεδο όπου πέρασε ένα μέρος της περσινής σεζόν ως παίκτης του Απόλλωνα Carna και απέχει εννιά πόντους από τους 300 στην Basket League. Παράλληλα χρειάζεται επτά ακόμη ριμπάουντ για να φτάσει τα 100.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τζος Χάγκινς είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα των πασέρ της Basket League με 68 ασίστ. Μεταξύ αυτών των παικτών, έχει τον δεύτερο καλύτερο συντελεστή ασίστ/λαθών με 2,83 πίσω από τον Τόμας Ουόκαπ (4,09).

* Ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν είναι, με διαφορά, ο κορυφαίος επιθετικός ριμπάουντερ του Πρωταθλήματος. Με τα 13 που είχε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που είναι η μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Άρη, έφτασε τα 59 ενώ τον ακολουθεί ο Ακίλ Μίτσελ με 41.

* Ο Όμηρος Νετζήπογλου είχε 6/9 τρίποντα στα δύο τελευταία παιχνίδια του Άρη με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ενώ στις 13 προηγούμενες εμφανίσεις του είχε 7/21.

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

MILESTONE

* Το πρώτο αμυντικό ριμπάουντ του Γιώργου Μπόγρη, θα είναι το 100ό του με τον Απόλλωνα Carna. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 30 παίκτες στην ιστορία της πατρινής ομάδας.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Έξι συνεχόμενα παιχνίδια και 11 στα 15 του φετινού Πρωταθλήματος με τουλάχιστον μία ασίστ μετράει ο Γιώργος Μπόγρης.

* Ο Έι Τζέι Ντέιβις είχε 3+ ριμπάουντ και στα 15 παιχνίδια του ως τώρα στη φετινή Basket League. Στα 10 από αυτά είχε τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ.

* Ο Ζώης Καράμπελας είναι 4ος στις ασίστ (74) και 10ος στα κερδισμένα φάουλ (55).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Νίκου Βετούλα είναι μία από τις πιο συνεπείς του φετινού Πρωταθλήματος από τη γραμμή του φάουλ. Το 72,9% με το οποίο εκτελεί στις βολές είναι το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό.

– Ο Απόλλων Carna έχει τους μικρότερους μέσους όρους ασίστ με 14,2 και κλεψιμάτων με 5,5 στη φετινή Basket League.

To Top