Η επιστροφή του Τάκερ στο Τορόντο και η ευκαιρία -μέσω Σανς- για την καθιέρωση στο ΝΒΑ

Οι αναμνήσεις «ξύπνησαν» για τον Πι Τζέι Τάκερ που επέστρεψε στο Τορόντο για τον αγώνα των Σανς με τους Ράπτορς. Ο πρώην παίκτης του Άρη θυμήθηκε την παρθενική του σεζόν στο ΝΒΑ με τους «Πτερόσαυρους» που τον επέλεξαν το 2006, στο νούμερο 35 του ντραφτ. Από τότε μέχρι σήμερα όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, έπαιξε αρκετά χρόνια στην Ευρώπη και επανήλθε δριμύτερος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όντας ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα του Φίνιξ.

Η πρώτη απόπειρα του Τάκερ να καθιερωθεί στο ΝΒΑ δεν στέφθηκε με επιτυχία. Έπαιξε μόνο 17 παιχνίδια με τους Ράπτορς και στις 24 Μαρτίου του 2007 αποτέλεσε παρελθόν. Η μετάβαση από το κολεγιακό πρωτάθλημα στο ΝΒΑ αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη αφού όπως ανέφεραν οι ειδικοί ήταν ένας πάουερ φόργουορντ εγκλωβισμένος σε σώμα γκαρντ.  Το Σάββατο βρέθηκε και πάλι στο «Air Canada Centre» για να αντιμετωπίσει την πρώτη του ομάδα. «Είναι πολύ γλυκό να γυρνάς στο ΝΒΑ. Επιστρέφοντας στο Τορόντο το μυαλό μου γύρισε χρόνια πίσω όταν ήμουν ρούκι. Για μένα είναι εκπληκτικό να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στο Τορόντο μετά από τόσα χρόνια. Μου φαίνεται πως έχει περάσει πολύς καιρός. Έχουν αλλάξει τόσα πολλά πράγματα από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ», παραδέχθηκε ο 27χρονος παίκτης, μιλώντας στην ιστοσελίδα sportsnet.ca.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός φόργουορντ φόρεσε τη φανέλα της Κουεμπραντίγιας του Πουέρτο Ρίκο πριν «μετακομίσει» στην Ευρώπη όπου αγωνίστηκε στην Ιταλία, στην Ουκρανία  στο Ισραήλ, στην Ελλάδα και πέρυσι στη Γερμανία. Ως παίκτης της Μπάμπεργκ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του γερμανικού πρωταθλήματος. «Τα πράγματα ήταν διαφορετικά γιατί έπαιρνα 15-17 προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι και ήμουν ένας από τους βασικούς παίκτες της ομάδας», τόνισε ο Τάκερ για την περυσινή σεζόν.

Ο Τάκερ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού και στο αντίστοιχο του ΝΒΑ. «Το παιχνίδι είναι διαφορετικό. «Είναι αρκετά πιο δύσκολο να παίζεις μέσα στο ζωγραφιστό, δεν δίνονται πολλά αμυντικά φάουλ, και μπορείς να διώξεις τη μπάλα πάνω στη στεφάνη. Το παιχνίδι δεν είναι τόσο γρήγορο όσο στο ΝΒΑ. Το γήπεδο είναι πιο μικρό και η γραμμή του τρίποντου είναι πιο κοντά σε σχέση με το ΝΒΑ. Επίσης θα πρέπει να συνηθίσεις τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι άλλοι παίκτες».

Πλέον έχει προσαρμοστεί σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο όμως είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να παραμείνει στο ΝΒΑ. «Όταν ήρθα στο Φίνιξ έπρεπε να παίξω έναν ξεχωριστό ρόλο. Για μένα το θέμα είναι να ωριμάσω μέσα και έξω από το γήπεδο και να δω πως μπορώ να επηρεάσω το παιχνίδι, όχι μόνο σκοράροντας. Μαζεύοντας ριμπάουντ και κάνοντας όλα εκείνα τα μικρά πράγματα για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει».

Ο Άλβιν Τζέντρι, προπονητής των Σανς μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Τάκερ. «Νομίζω πως είναι αυτό που ακριβώς περιμέναμε από εκείνον. Ήμασταν πολύ τυχεροί να τον έχουμε στο Σάμερ Λιγκ της ομάδας και έχει φέρει το δικό του στυλ παιχνιδιού στην ομάδα. Προσθέτει δύναμη, πολύ καλός αμυντικός και λάτρης της σκληρής δουλειάς. Μας δίνει τεράστια ενέργεια και ώθηση ερχόμενος από τον πάγκο.

To Top