ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη μη αδειοδότηση Ηρακλή και Βέροιας! Ερωτηματικό για την 3η θέση της Football League, έντονο το παρασκήνιο με Λεβαδειακό!

Η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ άναψε “κόκκινο” τόσο για τον Ηρακλή, όσο και για τη Βέροια, κάτι που αφήνει ανοιχτό το θέμα για την 3η θέση της Football League, αποτελώντας ερωτηματικό για το τι θα ισχύσει τελικά κι αν θα ανέβει ομάδα από την Β’ κατηγορία ή όχι. Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονο παρασκήνιο και ο Λεβαδειακός αναμένεται να διεκδικήσει τη θέση του Ηρακλή για παραμονή στην κατηγορία (θα πάει σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση)! 

Από κει και πέρα, το παρασκήνιο οργιάζει. Όπως έχει αναφερθεί σε άλλο ρεπορτάζ, από την πλευρά της ΠΑΕ Άρης  δηλώνουν εξοργισμένοι από το παρασκήνιο υπέρ του Λεβαδειακού, γνωρίζοντας -όπως υποστηρίζουν- την προσπάθεια που κάνει ο Βασίλης Γκαγκάτσης, για να μείνει στην κατηγορία ο Λεβαδειακός, του Γιάννη Κομπότη με τον οποίο τον συνδέουν εδώ και χρόνια ισχυροί δεσμοί φιλίας…

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα για τον Ηρακλή ότι ο φάκελός του ήταν όχι απλά ελλιπής, αλλά σχεδόν… άδειος, καθώς γίνεται αναφορά για πάρα πολλές ελλείψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΑΓΣ Αστέρας Τρίπολης, Αθλητική Ένωση Λάρισας, ΑΟ Κασσιόπη, ΑΟ Ξάνθη, ΑΟ Πλατανιάς, ΑΠΟ Λεβαδειακός, ΑΠΣ Ατρόμητος Αθηνών 1923, Ολυμπιακός ΣΦΠ, Παναθηναϊκός ΑΟ, Παναιτωλικός ΓΦΣ, Πανιώνιος ΓΣΣ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα 1966.

Δεν χορηγεί άδεια στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΓΑΣ Βέροια λόγω μη εκπλήρωσης:
α) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εργαζομένους, και
β) του άρθρου 14 παρ. 6.

Δεν χορηγεί άδεια στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής 1908 λόγω μη εκπλήρωσης:
α) των κριτηρίων υποδομής,
β) των αθλητικών κριτηρίων,
γ) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εργαζομένους,
δ) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς και φορολογικές αρχές, και
ε) του κριτηρίου αναφορικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους.

 

To Top