Η ΕΠΟ επιβεβαιώνει τη διεκδίκηση αγώνων για το Euro 2020!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με αφορμή την συνάντηση του προέδρου της, Γιώργου Σαρρή με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη στην οποία επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει αγώνες από την επετειακή διοργάνωση του Euro το 2020!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: “Εξ αφορμής δημοσιευμάτων με το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Γιάννη Ιωαννίδη με τον κ. Γιώργο Σαρρή, τα οποία κάνουν λόγο για δήθεν συμφωνία του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας και της εφαρμοζόμενης εκλογικής διαδικασίας στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας, από την ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής:

Ουδέποτε υπήρξε τέτοιου είδους συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, πολλώ δε μάλλον, συμφωνία επ’ αυτών. Τα αναγραφόμενα στα δημοσιεύματα αυτά είναι ψευδή, ανυπόστατα έως και υποβολιμαία, με στόχο τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων και αναταραχής στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια για τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ του κ. Ιωαννίδη και του κ. Σαρρή είναι η εξής:

1. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ώστε ο Υφυπουργός Αθλητισμού να συνδράμει τα μέγιστα προκειμένου να επεκταθεί έως το 2016 η χορηγική προσφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε. στις Εθνικές Ομάδες.

2. Να μετακινηθεί το προπονητικό κέντρο των Εθνικών Ομάδων σε νέο χώρο, στο πάρκο Ελληνικού, όταν και μόνο ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Έως τότε οι Εθνικές Ομάδες θα στεγάζονται στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

3. Να διεκδικήσει η ΕΠΟ, με τη βοήθεια της ελληνικής πολιτείας, αγώνες από την επετειακή διοργάνωση του UEFA Euro 2020.

4. Να καταβληθεί με συνδρομή του Υφυπουργού Αθλητισμού έως το τέλος του έτους η επιχορήγηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

5. Να υπάρξει συνεργασία μεταξύ πολιτείας και ΕΠΟ για τη διεκδίκηση των ποσών που αφορούν τις επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη εκπόνησης σχεδίου για την αναδιάρθρωση της Football League-2 και της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών για τα σωματεία, βάσει και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης επέλυσε το πρόβλημα που υφίστατο με τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων/σταδίων όλης της χώρας, καθώς προχώρησε στην έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, την οποία υπογράφουν ο ίδιος και οι συναρμόδιοι υπουργοί”.

 

To Top