ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΕΠΟ “παγίδευσε” τρεις φορές τον Άρη! Κόλαφος για τον Γραμμένο η ποινή της FIFA!

Η ΕΠΟ “παγίδευσε” τρεις φορές τον Άρη! Κόλαφος για τον Βαγγέλη Γραμμένο, τους συνεργάτες του και την νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας η ποινή της FIFA!

Από την γνωστοποίηση της επίσημης ποινής προκύπτουν τεράστια ζητήματα, που επί της ουσίας… ξεγυμνώνουν την ΕΠΟ, καταγράφοντας τον ύποπτο ρόλο που παίχθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο!

Σύμφωνα με την απόφαση, της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA ο Άρης κρίνεται ένοχος, διότι απέτυχε να πειθαρχήσει και να ανταποκριθεί στις αποφάσεις που είχαν παρθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και με τις οποίες το συγκεκριμένο πειθαρχικό όργανο είχε επιβάλλει απαγόρευση μεταγραφών στον συγκεκριμένο σύλλογο.

Με άλλα λόγια προχώρησε στην προσθήκη του Φιορίν Ντουρμισάι κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, κάτι που σύμφωνα με την FIFA δεν είχε δικαίωμα να κάνει, παραβιάζοντας την απαγόρευση που του είχε επιβάλλει.

Με απλά λόγια, ο Άρης είχε την ευκαιρία να βρει λύση από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά τον Νοέμβριο. Όμως η ΕΠΟ τον καθησύχαζε, προτρέποντας να “μην ασχοληθεί” μια και υπάρχει με βάση της ελληνική νομοθεσία διαχωρισμός των ΑΦΜ! Η ΠΑΕ Άρης ακολούθησε τις προτροπές της ΕΠΟ και δεν μπήκε στην ουσία των υποθέσεων Σιστόν κτλ.

Εκεί όμως που καταγράφεται εκκωφαντικά ο ύποπτος ρόλος (ή έστω η επικίνδυνη άγνοια) της Ομοσπονδίας, ήταν το “τρίτο” χτύπημα, μια και εξέδωσε δελτίο στον Ντουρμισάι!

Ως εκ τούτου η πειθαρχική επιτροπή της FIFA επέβαλλε ποινή απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών στην ΠΑΕ Άρης είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο για δύο ολόκληρες και συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, ποινή που θα τεθεί σε ισχύ από την έναρξη της αμέσως επόμενης μεταγραφικής περιόδου, μετά από την γνωστοποίηση της συγκεκριμένης ποινής.

Η ποινή αυτή θα εφαρμοστεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε εθνικό και την FIFA σε διεθνές επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η FIFA τονίζει ότι η ποινή αυτή δεν αφορά μόνο την ανδρική ομάδα του Άρη, αλλά και τις μικρότερες ηλιακά κατηγορίες, οι οποίες επίσης δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής νέων παικτών.

Για να μπορεί ο Άρης να εγγράψει ξανά νέους παίκτες θα πρέπει να περάσουν οπωσδήποτε δύο πλήρεις και ολοκληρωμένες μεταγραφικές περιόδου και όχι νωρίτερα, καθότι δεν μπορεί να κάνει χρήση κάποιων ευεργετικών διατάξεων ή παραθύρων που προβλέπονται από τον νόμο.

Μάλιστα ορίζεται ξεκάθαρα από την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, ότι η ΕΠΟ καθίσταται απολύτως υπεύθυνη για την εκτέλεση της ποινής και ξεκαθαρίζεται ότι αν δεν προσφέρει τις απαραίτητες αποδείξεις τήρησης της απόφασης, τότε και η ίδια κινδυνεύει με πολύ σοβαρές κυρώσεις που θα αποφασιστούν στο μέλλον και οι οποίες μπορεί να είναι ακόμα και αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις!

To Top