Η ΕΠΟ “φυλακίζει” τους παίκτες, οι γονείς πληρώνουν τα χρέη!

Aνώμαλη παρέμβαση της ΕΠΟ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που μπαίνει σε νέες περιπέτειες έπειτα από διάταξη που… «φυλακίζει» τους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση οφειλών του σωματείου τους στην Ομοσπονδία ή στις αντίστοιχες Ενώσεις όπου ανήκουν.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του soccerplus:

Συγκεκριμένα, στον κανονισμό ιδιότητας και μεταγραφών προστέθηκε νέα διάταξη που επισημάνει πως σωματεία που έχουν οφειλές προς την οικεία ΕΠΣ ή την ΕΠΟ δεν μπορούν να αποδεσμεύσουν αλλά ούτε και να προχωρήσουν σε μεταγραφές- παραχωρήσεις παικτών.

Αυτό σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές μένουν… έγκλειστοι στα σωματεία τους –ακόμη και να έχουν συμφωνήσει να μείνουν ελεύθεροι- μέχρι αυτά να τακτοποιούσουν τα χρέη τους τα οποία τις περισσότερες φορές αντιστοιχούν σε πρόστιμα και αντιστοιχούν σε ποσά της τάξης των 1.000 ευρώ!

Η εν λόγω διάταξη βρίσκεται στον Κανονισμό της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών (άρθρο 15, παράγραφος 14 – Β’ Παράρτημα) και αναφέρει πως «Δεν μπορούν να αποκτούν να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (Ενωσεις-ΕΠΟ)»!

Από την πλευρά τους οι γονείς των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών ψάχνουν τρόπο να βοηθήσουν ώστε τα παιδιά τους να αποδεσμευτούν από τις ομάδες που έχουν χρέη και, όπως αποκαλύπτει το SoccerPlus, αναγκάζονται οι ίδιοι να πληρώνουν στην ΕΠΟ τα χρέη των σωματείων.

Το SoccerPlus ήρθε σε επαφή με τον Χρήστο Γαρόζη, πατέρα ποδοσφαιριστή του Αήττητου Σπάτων (ομάδα Δ’ Εθνικής), ο οποίος αναγκάστηκε λόγω οφειλών της τάξεως των 85.000 ευρώ του σωματείου στην ΕΠΣΑΝΑ, να πάει ο ίδιος μαζί με άλλους γονείς στην ΕΠΟ και να καλύψει το χρέος για να μπορέσουν τα παιδιά τους να αλλάξουν σωματείο!

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μαζί με άλλους γονείς, αλλά και παίκτες, βρεθήκαμε στην ΕΠΟ και καλύψαμε το ποσό, προκειμένου να μπορούν τα παιδιά μας να αποδεσμευτούν. Η ΕΠΟ ενδιαφέρεται μονό για την Σούπερ Λίγκα και όχι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Είναι άκρως αντιφατικό έως τραγικό όταν μια ομάδα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων έχει χρέη να μπορεί να πουλήσει ποδοσφαιριστές, ενώ όταν μια ομάδα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων έχει οφειλές να μην μπορεί…

To Top