Η “επόμενη μέρα”: Έφεση με αίτημα προσωρινής διαταγής, όρος “σύμμαχος” για τον Άρη, αναγκαίο το “ζεστό χρήμα”!

Η υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99 απορρίφθηκε, απόφαση που σοκάρισε την οικογένεια των κίτρινων, προσγειώνοντας την ανώμαλα με άγνωστο το μέλλον για τον σύλλογο και την ίδια του την επιβίωση.

Ποια είναι η “επόμενη μέρα” και πώς θα κινηθούν οι κίτρινοι;

1. Οι νομικοί έχουν περιθώριο 15 ημερών, μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση και να αποφασιστεί το αν θα γίνει έφεση.

2. Η ΠΑΕ Άρης θεωρείται βέβαιο, ότι θα κάνει έφεση, ζητώντας παράλληλα, νέα προσωρινή διαταγή, ώστε να έχει την προστασία από τους πιστωτές της. Σε μια τέτοια περίπτωση το χρονικό περιθώριο που προκύπτει είναι πάνω από 6-7 μήνες, οπότε με την έφεση ο Άρης θα έχει τουλάχιστον χρόνο να αντιδράσει και να ετοιμάσει τις επόμενες ενέργειες του.

3. Ο Άρης έχει ένα σημαντικό όρο “σύμμαχο” στην προσπάθεια αυτή. Το 70% των πιστωτών “έχει υπογράψει τους διακανονισμούς ανεξαρτήτως επικύρωσης από το δικαστήριο για το άρθρο 99”! Αυτό σημαίνει ότι ο όρος είναι ισχυρός σε ότι αφορά τα “κουρέματα” και τους δικανονισμούς.

4. Η εισροή κεφαλαίων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, κρίσιμη, ζωτικής σημασίας. Μέσα στο φάκελο προβλέπεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή κάλυψη του ελλείμματος. Πρέπει με απλά λόγια να μπει “ζεστό χρήμα”, ώστε στην έφεση του ο Άρης να έχει χειροπιαστές αποδείξεις ότι πραγματοποιείται εισροή κεφαλαίων και βαδίζει ουσιαστικά στην εξυγίανση και δεν κάνει ότι κάνει απλά για να κερδίσει χρόνο.

To Top