Η ΕΡΤ γίνεται ΝΕΡΙΤ…

Αναρτήθηκε ήδη στο διαδίκτυο, στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας για δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο για τη “νέα ΕΡΤ”. Η ΕΡΤ θα ονομάζεται πλέον ΝΕΡΙΤ.ΑΕ (ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε) και θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ορίζεται ως “δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το κράτος”.

Το μετοχικό της κεφάλαιο θα προκύψει από την απογραφή και την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων ενώ τα έσοδα της θα είναι και από το ανταποδοτικό τέλος το οποίο δεν καταργείται.

Ο νέος οργανισμός θα εποπτεύεται από επταμελές Συμβούλιο με εννεαετή θητεία και-κατά το νομοσχέδιο-θα εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ.

Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου και προβλέπεται να παραμείνουν οι λεγόμενες «ειδικές θέσεις» καθώς αναφέρεται ότι «με πρόταση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας θα ανατίθεται απευθείας η εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, σε λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες».

Πηγή: www.lifo.gr

 

To Top