Η εστίαση παρέδωσε τα κλειδιά της – Σε απόγνωση οι εστιάτορες

Επ’ αόριστον κλείδωσαν σήμερα τα καταστήματά τους οι επιχειρηματίες εστίασης σε ολόκληρη τη χώρα.

Tα κλειδιά, τα παρέδωσαν σε εξήντα σημεία σε όλη την επικράτεια, εκατοντάδες επιχειρηματίες.

Από τις δέκα το πρωί, σε είκοσι σημεία στην Αττική οι επιχειρηματίες εστίασης παρέδιδαν τα κλειδιά τους.

Οι επιχειρηματίες υπέγραφαν και μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ανέφεραν ότι δεν έχουν άλλα οικονομικά περιθώρια και με ένα πικρό υστερόγραφο απαντούσαν στην προτροπή του υπουργού Ανάπτυξης πως δέχεται να πάρει τα κλειδιά μιας επιχείρησης για να την δουλέψει.

«Η πόρτα είναι κλειδωμένη δύο φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα» έγραφε το υστερόγραφο ενός επιχειρηματία.

Από το βήμα της βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγνώμη για τη δήλωσή του που εξόργισε τους επιχειρηματίες εστίασης.

«Η αναφορά μου στα κλειδιά παρεξηγήθηκε και ζητώ συγγνώμη. Eίχε το χαρακτήρα ότι οι επιχειρήσεις εστίασης με τα μέτρα τα υποστηρικτικά που τους έχουμε δώσει και με τα επιπλέον μέτρα που δίνουμε κατά τη γνώμη μας εξακολουθούν να έχουν αξία, θα τα καταφέρουν και στο μέλλον και στο τέλος
θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλά».

Σε 60 σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια συγκεντρώθηκαν κλειδιά εστιατορίων. Οι επιχειρηματίες της Κοζάνης τα παρέδωσαν στον δήμαρχο.

Στη Μυτιλήνη, τέσσερις σύνδεσμοι εστίασης συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, η συμβολική αυτή κίνηση κινητοποίησε εκατοντάδες επιχειρηματίες εστίασης που ζητούν περισσότερη στήριξη για την επιβίωσή τους.

To Top