ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Η εταιρία του κ. Καρυπίδη δεν πρόκειται να κλείσει εξαιτίας των εξελίξεων στον Μαρινόπουλο”

Ο φοροτεχνικός σύμβουλος του Θόδωρου Καρυπίδη, Νικόλαος Μπίνιας, μίλησε για τις επιχειρήσεις του μεγαλομετόχου του Άρη και για το κατά πόσο θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις του ομίλου Μαρινόπουλου.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο Yellow Radio:

Για την κατάρρευση του ομίλου Μαρινόπουλου και κατά πόσο επηρεάζει τον κ. Καρυπίδη: «Στον βαθμό που υπάρχει μια υποχρέωση της εταιρίας του Μαρινόπουλου προς αυτήν του κ. Καρυπίδη προφανώς και την επηρεάζει. Είναι γνωστό ότι το ύψος της οφειλής ξεπερνάει τα 27εκ. ευρώ. Η κατάσταση του Μαρινόπουλου έχει δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου. Δεν θα περίμενε κανείς να πάρει αυτά τα χρήματα από τη μια μέρα στην άλλη. Η απώλεια του κ. Καρυπίδη είναι στην είσπραξη αυτών των χρημάτων όταν αυτή θα γινόταν σε βάθος ετών, και με τον τζίρο που δημιουργούμε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην ενδεχόμενη απώλεια αυτών τον χρημάτων».

Για τα σούπερ μάρκετ του κ. Καρυπίδη: «Λειτουργούν πάνω από 110 καταστήματα, ενώ 28 δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη και μεταξύ αυτών είναι τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης που προσεχώς θα λειτουργήσουν και αυτά».

Για τις υποχρεώσεις που έχει τώρα ο κ. Καρυπίδης στα σούπερ μάρκετ: «Έγιναν καινούριες συνεργασίες, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την μη έλευση προϊόντων από τις αποθήκες του Μαρινόπουλου».

Για το άρθρο 106 β και το αν θα επιμείνει ο κ. Καρυπίδης σε αυτό: «Προφανώς και θα επιμείνει μιας και το 106 β αφορά τις οφειλές στο δημόσιο και όχι στο σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι αυτές τις υποχρεώσεις τις κληρονόμησε ο κ. Καρυπίδης και δεν τις δημιούργησε ο ίδιος. Και το σημαντικό είναι πως προσπαθεί και  κρατάει το σύνολο των εργαζομένων που είναι άλλο ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτήν την διαδικασία. Οι εργαζόμενοι είναι πάνω από 1400».

Για τα σενάρια για την αποφυγή του «μοιραίου» με τον Μαρινόπουλου που έχει υποχρεώσεις πάνω από 1,3 δις.: «Σε αυτές τις διαδικασίες το ισχυρό χαρτί των επιχειρήσεων είναι ο αριθμός των εργαζομένων. Αυτό πολλές φορές χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης προς τη διοίκηση για να βρεθεί μια λύση. Τώρα αν βρεθεί λύση σε αυτό το ύψος των χρημάτων και τι ακριβώς θα γίνει δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η εταιρία του κ. Καρυπίδη δε πρόκειται να κλείσει εξαιτίας των οφειλών τις εταιρίας του κ. Μαρινόπουλου. Αυτά τα 27εκ. δεν θα έρχονταν σ΄ έναν χρόνο. Εφόσον μια εταιρία με 100.000.000 ευρώ τζίρο χάνει 27 εκ. θα κλείσει, αν όμως αυτά είναι να τα πάρει σε βάθος χρόνου και λείπουν 1-2 εκ. σε ένα σύνολο τζίρου 100.000.000 μπορεί ν΄ ανταπεξέλθει. Όταν έχει τζίρο και δουλειά αυτά είναι προβλήματα που μπορείς να διαχειριστείς, μπορεί να δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμα κάποια προβλήματα στα πολύ κοντά, αλλά σε βάθος χρόνου εγώ πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί».

Για το αν είναι φοροτεχνικός μόνο στις επιχειρήσεις του ή και στον Άρη: «Όχι με τον Άρη δεν έχω ασχοληθεί».

To Top