Η ευθύνη στα χέρια των μελών της Κοινωνίας

Πολυαναμενόμενη, αλλά δίχως νέα διάσταση στα διοικητικά πράγματα η συνέντευξη τύπου του Γιάννη Κόντη. Ένα 24ωρο περίπου πριν την κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση της Κοινωνίας, ο κόσμος του συλλόγου (για τον οποίο έγινε ιδιαίτερη μνεία) θα περίμενε να ακούσει μια πιο ξεκάθαρη θέση για τα όσα απασχολούν την ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Συγχρόνως, επειδή έχει αναπτυχτεί έντονη φημολογία σχετικά με τις δράσεις που μπορεί να προκύψουν σ΄ αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο χρονικά σημείο, η τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή δεν έριξε φως στα σημεία που υπάρχουν ερωτηματικά.

Η παραπάνω εξέλιξη έχει μια λογική βάση. Η πλευρά της διοίκησης της ΠΑΕ, είναι έτοιμη να παραθέσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενώπιον του σώματος της γενικής συνέλευσης. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση η οποία θα κατατεθεί και για τον λόγο αυτό δεν δόθηκαν περαιτέρω στοιχεία.

(Απλά, τίθεται το ερώτημα σχετικά με την ετοιμότητα του σώματος και του Δ.Σ του φορέα για λήψη αποφάσεων την ίδια ώρα.)

Σε μια ανοιχτή διαβούλευση το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι ισχυρός σύμμαχος, αν και εδώ πρόκειται περισσότερο για κατάθεση πλάνου διοίκησης της εταιρίας και όχι προεκλογική καμπάνια.

Απλά ο κάθε Αρειανός και πολύ περισσότερο όσοι εμπλέκονται με τα κοινά σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για τον σύλλογο, θα πρέπει να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΜΑ, δέχεται επικρίσεις για τη στάση που έχει κρατήσει τους τελευταίους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι ως θεματοφύλακας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, οφείλει να κρατήσει ίσες αποστάσεις, να ακολουθήσει το καταστατικό και να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

Η θέση και η ευθύνη αυτών των ανθρώπων είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και όσων κληθούν με την ψήφο τους να διαμορφώσουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Άρης στο άμεσο μέλλον.

Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν αντιπαραθέσεις και έντονες διαφωνίες. Όσοι έχουν ασκήσει διοίκηση το τελευταίο διάστημα, έχουν προβεί σε λάθη και παραλήψεις. Σε όλα τα επίπεδα. Έχουν όμως συμβολή και στα θετικά. Είναι τουλάχιστον υπερβολή να επικρατεί μια διάθεση αφορισμού των πραγμάτων, απ΄ όπου κι αν προέρχεται αυτή.

Όσο για το πρωτοδικείο, δεν γνωρίζουμε αν είναι καταστροφή για τον σύλλογο ή αν υπάρχουν νομικά κολλήματα.  Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν συνδράμουν με κάθε τρόπο (κυρίως οικονομικό) έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσουν την έγκριση των μελλών.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται χρήματα άμεσα. Στην ίδια λογική και η θέση πολλών φίλων του συλλόγου για την ενδυνάμωση της και όχι απαξίωση της ΚΜΑ.   

To Top