Η ευκαιρία της Μάντσεστερ Σίτι να… πατήσει κορυφή!

Η ισοπαλία της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε… «φωτιά» στην κορυφή της κατάταξης στην Premier League, καθώς τις τρεις διεκδικήτριες του τίτλου «χωρίζει» απόσταση ενός βαθμού, ενώ έχουν να δώσουν επτά παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Και οι τρεις ομάδες έχουν εντός έδρας αποστολές στο πλαίσιο της 33ης «στροφής», ωστόσο το δυσκολότερο έργο εξ αυτών έχει η πρωτοπόρος (λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων) Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι υποδέχονται την Κυριακή στο «Έμιρατς Στέιντιουμ» την Άστον Βίλα, λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς με την Μπάγερν στο Μόναχο (17/4) για την προημιτελική φάση του Champions League, και θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν στο… ρετιρέ. Όμως, το έργο των «κανονιέρηδων» για την τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι «χωριάτες» χρειάζονται το «τρίποντο», στην προσπάθεια που καταβάλλουν για έξοδο στο νέο Champions League.

Στο μεταξύ, η Λίβερπουλ, η οποία ισοβαθμεί με την Άρσεναλ στην κορυφή, αλλά υστερεί στη διαφορά τερμάτων (+51 οι Λονδρέζοι έναντι +42 των «κόκκινων», φιλοξενεί την Κυριακή την Κρίσταλ Πάλας και θέλει το «τρίποντο», προκειμένου να μη χάσει έδαφος στην «κούρσα» για τον τίτλο, αλλά και να ξεπεράσει την απογοήτευση από την εντός έδρας ήττα 3-0 από την Αταλάντα, στο πρώτο ματς των «8» του Europa League.
Από την πλευρά της, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την κορυφή, υποδέχεται σήμερα (13/4) τη Λούτον, η οποία δίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, και η νίκη είναι… απαραίτητη και για την καλή ψυχολογία της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα που την Τετάρτη (17/4) θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον αγώνα ρεβάνς για τους προημιτελικούς του Champions League.

Από εκεί και πέρα, η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου δοκιμάζεται στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» κόντρα στη Νιούκαστλ, στην αναμέτρηση που «ανοίγει την αυλαία» της 33ης «στροφής», και χρειάζεται την τρίτη διαδοχική νίκη της, προκειμένου να παραμείνει στην προνομιούχο τετράδα του Champions League.
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (15/4) στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου η Τσέλσι φιλοξενεί την Έβερτον που έχει… ανάγκη τη νίκη, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού, ύστερα και από τη νέα αφαίρεση βαθμών που επιβλήθηκε στους «τόφις».

Το πρόγραμμα:

Νιούκαστλ-Τότεναμ 13/4

Μπρέντφορντ-Σέφιλντ Γιουν. 13/4

Μπέρνλι-Μπράιτον 13/4

Μάντσεστερ Σίτι-Λούτον 13/4

Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουλβς 13/4

Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γ. 13/4

Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας 14/4

Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 14/4

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 14/4

Τσέλσι-Έβερτον 15/4

Η Βαθμολογία:

Άρσεναλ 71
Λίβερπουλ 71
Μάντσεστερ Σίτι 70
Τότεναμ 60
Άστον Βίλα 60 -32αγ.
Μάντσεστερ Γ. 49
Γουέστ Χαμ 48 -32αγ.
Νιούκαστλ 47
Τσέλσι 44 -30αγ.
Μπράιτον 43
Γουλβς 42
Μπόρνμουθ 41
Φούλαμ 39 -32αγ.
Κρίσταλ Πάλας 30
Μπρέντφορντ 29 -32αγ.
Έβερτον 27
Νότιγχαμ Φόρεστ 25 -32αγ.
Λούτον 25 -32αγ.
Μπέρνλι 19 -32αγ.
Σέφιλντ Γιουν. 16

* Η Έβερτον έχει -6 βαθμούς, ενώ έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα και με νέα αφαίρεση 2 βαθμών.
** Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση 4 βαθμών.

To Top