Η ευκαιρία του Άρη να δώσει το στίγμα του και να επαναπροσδιορίσει τη θέση του

Η αγωνιστική λειτουργία και παρουσία του φετινού Άρη αποτελεί αναμφισβήτητα αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους των φίλων της ομάδας, ωστόσο τα διοικητικο-οικονομικά ζητήματα τα οποία βαραίνουν φέτος όσο ποτέ τον σύλλογο, είναι αυτά που πρέπει να χαρακτηρίζονται -αυτές κυρίως τις εβδομάδες- «πρώτης γραμμής» και ύψιστης σημασίας.  

Η ΠΑΕ Άρης όπως σαν ενημερώνει καθημερινά το PRESSARIS βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση σε ότι αφορά στην πορεία των νομικών  της υποθέσεων.

Σε όλα υπάρχει μια λογική συνέχεια, αναφορικά με τις προτεραιότητες και τις ημερομηνίες που υπάρχουν στην ατζέντα των παραγόντων της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα των επόμενων ημερών είναι οι διαδικασίες στην προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99. Το πρώτο βήμα μπορεί να έγινε με την προσωρινή διαταγή, αλλά η υπόθεση ουσιαστικά τώρα αρχίζει.

Το μεγάλο αγκάθι είναι οι οφειλές στο δημόσιο που αγγίζουν και ξεπερνούν τα 55% του ανοίγματος. Το σημείο αυτό είναι κομβικό μια και ο Άρης θα προσπαθήσει να πετύχει μια συμφωνία για την αποπληρωμή τους σε 90 δόσεις και στη συνέχεια να διαπραγματευτεί με τους υπόλοιπους πιστωτές.

Εφόσον η ΠΑΕ μπει σ΄ αυτό το καθεστώς, θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με μεγαλύτερη ευκολία στις υποχρεώσεις της απέναντι στα νομικά πρόσωπα.

Παράλληλα, εξετάζεται απ΄ όλε τις πλευρές (όπως αναφέρεται σε άλλο ρεπορτάζ) η προοπτική της διοίκησης πρωτοδικείου. Εδώ αναμένονται αλλαγές και στη σύνθεση, αλλά και στις ευθύνες των προσώπων που θα μετέχουν στο νέο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, γεγονότα που προκύψουν τις επόμενες μέρες;Hδη αναμένεται να ξεκαθαριστεί η στάση των τριών μελών της διοικούσας επιτροπής, την ώρα που με βάση τις νομικές διευκρινήσεις δείχνει ότι αλλάζει το κλίμα υπέρ της συμμετοχής τους.

Μέσα σε όλα αυτά, ο σύλλογος οφείλει να επαναπροσδιορίσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι εκλογές της ΕΠΟ (το ερχόμενο Σάββατο) θα αναδείξουν νέα διοίκηση, άρα και μια νέα τάξη πραγμάτων στο βαθμό που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στο χώρο.

Μπορεί τα πρόσωπα να μην παίζουν το βασικότατο παράγοντα σε μια ενδεχόμενη διάθεση για αλλαγή των συνιστωσών, όπως και των επιρροών σ΄ αυτό που λέγεται κατεστημένο. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως ο Άρης δεν πρέπει να επιδιώξει να πετύχει τον σεβασμό που του αναλογεί βάση της οντότητας, του κόσμου και της ιστορίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, τώρα του δίνεται η ευκαιρία να δώσει –όπως γράψαμε παραπάνω- το στίγμα του. Τώρα πρέπει να το επαναπροσδιορίσει.

 

To Top