ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ευκαιρία του Μάντζιου να “χτίσει” ο ίδιος, από την αρχή, τον “νέο Άρη”!

Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε τον Άρη σε μία πολύ δύσκολη χρονική περίοδο για τον σύλλογο, καταφέρνοντας να φέρει εις πέρας στο έπακρο, την αποστολή του.

Την περίοδο που ο Έλληνας προπονητής καθόταν για πρώτη φορά στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο, γύρω από την ομάδα, υπήρχε έντονος προβληματισμός και απογοήτευση. Το ξεκίνημα, άλλωστε, της σεζόν ήταν το χειρότερο δυνατό. Η ομάδα αποκλείστηκε από την άσημη Κόλος Κοβαλίβκα στην Ευρώπη, χάνοντας έσοδα, αλλά και το εντός έδρας αήττητο που είχε στην Ευρώπη για 28 αγώνες!

Από την πρώτη στιγμή, είχε να διαχειριστεί τόσο το κακό κλίμα που υπήρχε γύρω από την ομάδα, όσο και να επαναφέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό-σοκ. Παράλληλα, δούλεψε μαζί με τους συνεργάτες του και σε άλλους τομείς, όπως στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης αλλά και της τακτικής, διότι τα “κενά” από την προετοιμασία του Μίχαελ Ένινγκ, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή.

Χθες, επισημοποιήθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του και πλέον η “επόμενη μέρα” μπαίνει σε εφαρμογή, με τον ίδιο να είναι αυτός που θα έχει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας στα χέρια του.

Θα έχει την ευκαιρία, να “χτίσει” ο ίδιος τον Άρη της επόμενης σεζόν, να αλλάξει πράγματα (εφόσον υπάρξει η δυνατότητα των μεταγραφών) και να βελτιώσει καταστάσεις, στην προετοιμασία και όχι μόνο.

Μία εντελώς διαφορετική συνθήκη για τον Έλληνα κόουτς, που γνωρίζει πολύ καλά, πως πλέον η ευθύνη θα βαραίνει τον ίδιο αποκλειστικά, αλλά είναι παράλληλα και μία μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του, για την οποία είναι βέβαιος πως είναι απόλυτα έτοιμος γι αυτήν.

To Top