Η Ευρωλίγκα όρισε αγώνες ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα!

Μέσα στο Ορθόδοξο Πάσχα έχει ορίσει η Ευρωλίγκα την διεξαγωγή των πλέι οφ της διοργάνωσης της επόμενης σεζόν!

Το Πάσχα του επόμενου έτους, του 2014, έχει προγραμματιστεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία να εορταστεί την Κυριακή 20 Απριλίου. Η Ευρωλίγκα έχει ορίσει την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα των πλέι οφ στις 15, 16 Απριλίου, του δεύτερου το διάστημα 17, 18 Απριλίου, δηλαδή την Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή και του τρίτου αγώνα στο διάστημα 20,21/4, την Κυριακή ή την Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή!

Όπως είναι λογικό αγώνες των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την συμμετοχή των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ομάδων άλλων ορθόδοξων χωρών δεν μπορούν να γίνουν σε αυτό το διάστημα. Δεν το επιτρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία και επιπλέον θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους παίκτες, προπονητές και τις οικογένειες τους, αλλά και στην προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο, καθώς εκείνες τις ημέρες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, αλλά και οι άλλοι Ορθόδοξοι ταξιδεύουν εκτός των αστικών κέντρων για να γιορτάσουν στην ύπαιθρο.

Συνεπώς η Ευρωλίγκα και ο Ισπανός εκτελεστικός διευθυντής της Τζόρντι Μπερτομέου πρέπει να τροποποιήσουντον προγραμματισμό της για να μην έρθουν σε αντίθεση με τις ομάδες, που εκπροσωπούν ορθόδοξες χώρες, αλλά και το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών των ορθόδοξων χωρών. Προκαλεί απορίες, πάντως, το γεγονός ότι ο Μπερτομέου δεν ασχολήθηκε καθόλου με το πρόβλημα που δημιουργείται στις Ορθόδοξες χώρες ορίζοντας αναμετρήσεις πλέι οφ της Ευρωλίγκας μέσα στο Πάσχα.

Πηγή: pamesports.gr

 

To Top