Η ευρωπαϊκή Super League πρέπει να αλλάξει το όνομα της!

 Η ευρωπαϊκή Super League πρέπει να αλλάξει το όνομά της αφού η Δανική Λίγκα, γνωστή ως 3F Super League, έλαβε σήμερα (13/3) την «πλήρη έγκριση» από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), επιβεβαιώνοντας ότι «δεν επιτρέπεται σε μία πιθανή ευρωπαϊκή διοργάνωση να κατοχυρώσει την ονομασία.«Super League» ως σήμα κατατεθέν.

Έτσι οι ευρωπαϊκές αρχές συμφώνησαν με τους συλλόγους της Δανίας και απαγόρευσαν στους διοργανωτές του έργου της  ευρωπαϊκής Super League να καταχωρίσουν αυτό το όνομα, ανέφερε  σε ανακοίνωσή της η ένωση επαγγελματικών σωματείων της Δανίας:

«Η εταιρεία της ευρωπαϊκής Super League προσπάθησε να καταχωρίσει το εμπορικό της σήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αλλά κατάλαβε ότι θα ήταν παραβίαση της Super League, του εμπορικού σήματος που ανήκει από κοινού στους συλλόγους της Δανίας», ανέφερε σε δήλωση.

Η απόφαση αυτή αναγκάζει τους υποστηρικτές του ευρωπαϊκού σχεδίου να βρουν άλλο όνομα για τη διοργάνωσή τους.

Η Super League της Δανίας, η οποία σήμερα αποτελείται από δώδεκα ομάδες, δημιουργήθηκε το 1991 και επί του παρόντος χρηματοδοτείται από την 3F.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι επειδή η αρχή εγγραφής της ΕΕ συμφώνησε μαζί μας ότι η επωνυμία “The Super League” θα παραβίαζε την αξία που έχουν επενδύσει οι δανικοί σύλλογοι στην 3F Super League», δήλωσε ο πρόεδρος της κορυφαίας κατηγορίας του ποδοσφαίρου της Δανίας, Κλάους Τόμσεν, υπενθυμίζοντας την αντίθεση συλλόγων στη Δανία στην υποθετική δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκης διοργάνωσης.
«Κατανοούμε ότι πρέπει να υπάρχει άνοιγμα και κατάταξη σε διεθνή τουρνουά μέσω εθνικών πρωταθλημάτων. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι ένα κλειστό πάρτι για συλλόγους που δεν τολμούν να συμμετάσχουν σε ανοιχτούς αγώνες», πρόσθεσε.

To Top