ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Γουλιέλμου: “Δεν αρκούμαστε στην μετριότητα, ο Άρης το επόμενο μπασκετικό θαύμα”

O μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος μίλησε εφ’ όλης της ύλης για τις σκέψεις του, την πορεία της ομάδας, τα ban και ότι αφορά τους κιτρινόμαυρους.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το απαγορευτικό των μεταγραφών:

Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για τον Άρη, η επιθυμία μου και ο προγραμματισμός που είχα κάνει ήταν να λήξει αυτό το πρόβλημα νωρίτερα.

Αφενός όμως δεν βρήκα καμία κατανόηση από τους τρεις ξένους παίκτες που είναι το πρόβλημα, και η αγωνιστική συγκυρία δεν βοήθησε για να υπάρξουν περισσότεροι χορηγοί.

Για το ποιοι παίκτες έχουν συμφωνήσει με τον Άρη:

Δεν θα το πω αυτό, γιατί δεν θέλω να ενδυναμώσω την θέση των υπολοίπων, θα μιλήσουμε όταν έχει ολοκληρωθεί το θέμα.

Κανείς ακόμη δεν με έχει μάθει, δεν λέω τίποτα πριν γίνει, όταν λέω κάτι δεν το λέω για να προβάλλω τον εαυτό μου, αλλά για να έχει μια θετική επικοινωνία η ομάδα μας, πριν λοιπόν είμαστε έτοιμοι δεν πρόκειται να πούμε τίποτα.

Για την άρση του μπαν, και όσα είχε πει περί λύσεις έως τον Δεκέμβριο:

Ξέρω ότι τα λόγια μου απασχολούν και πονάνε τον Αρειανό, όπως και εγώ όταν πονούσα και με απασχολούσαν τα λόγια όποιου είχε τις τύχες της ομάδας στα χέρια του.

Είχα πει ότι θα προσπαθήσουμε να λυθεί το μπαν μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, είχα πει επίσης όμως ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο

Γιατί δεν είχε να κάνει μόνο με εμάς, ήξερα ότι 1.650.000 που είναι τα χρήματα του μπαν δεν είχαμε στα χέρια μας, είχα πει ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε διακνονισμούς και να βρούμε μια λύση.

Είναι μια απασχόληση που επτά ημέρες την εβδομάδα με απασχολεί, μιλάω με εξωτερικό, κάνω προτάσεις, δέχομαι χλευασμό και αρνήσεις αλλά δείχνω υπομονή.

Το μόνο πράγμα που μπορώ να σας πω είναι ότι το θέμα για το οποίο βιάζομαι περισσότερο από όλα είναι το μπαν, γιατί όσο καθυστερούμε επιβαρύνεται η θέση μας.

Για το αν μπορεί να βοηθήσει και η ΦΙΜΠΑ στην άρση του μπαν:

Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω την ΕΟΚ, που είναι δίπλα μας σε οποιαδήποτε πρόβλημα έχει ο Άρης, το οποίο είναι λογικό γιατί ο Άρης δεν εκπροσωπεί απλώς το Ελληνικό μπάσκετ, είναι το Ελληνικό μπάσκετ.

Και η ΦΙΜΠΑ στα πλαίσια του δυνατού και του νόμιμου μας προσφέρει την βοήθεια της, όπως και τα δυο κορυφαία στελέχη της ΦΙΜΠΑ τυχαίνει να είναι Έλληνες.

Φυσικά και βοηθούν και αυτοί, αλλά δεν είναι και πάρα πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν, μπορούν να πιέσουν προς μια κατεύθυνση, όχι να υπογράψουν.

Για το αν μπορεί να τεθεί κάποιος χρονικός ορίζοντας:

Αν είχαμε τα χρήματα να εξοφλήσουμε τα μπαν σε δέκα μήνες θα λύναμε το πρόβλημα, δεν ήταν όμως τα μόνα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, ήταν η λειτουργία της ομάδας για το έτος 2017-2018, η καθημερινή λειτουργία της ομάδας το έτος που τρέχουμε, ο διακανονισμός των υποχρεώσεων, η επανόρθωση των υποχρεώσεων που υπήρχαν για τον μπασκετικό Άρη, και το να βάλουμε σε νέες βάσεις τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας.

Ο καθένας όταν μπαίνει σε μια τέτοια ομάδα πάει να βγάλει το όνειρο του, είναι μια επένδυση αλλά όλοι θέλουμε να κάνουμε τον Άρη κάτι το ξεχωριστό.

Αυτό προϋποθέτει ότι οι παίκτες θα έχουν μια συγκεκριμένη μεθοδολογία γυμναστικής, διατροφής, συγκεκριμένες ώρες που θα κοιμούνται και θα ξυπνάνε, είναι μια σειρά από πάρα πολλά πράγματα που φτιάχνουμε μέσα από αυτά και αθλητές.

Όπως καταλαβαίνεται και τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τζάμπα, αν συνυπολογίσουμε ότι είχαμε και μειωμένα έσοδα, γιατί είχαμε 150.000 τηλεοπτικό αντί για 250.000, και το εκχωρήσαμε στα ΕΑΚΘ γιατί βρήκαμε ένα ενοίκιο 180.000 ευρώ για το Παλέ που δεν έχει καμία άλλη ομάδα της χώρας.

Οπότε αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε παραπάνω από όσα περιμέναμε.

Και πάλι όμως, δεν έχει μείνει απλήρωτος κανείς, σε μια χώρα που όλες οι ομάδες πληρώνουν ή χειρότερα ή πολύ χειρότερα από εμάς.

Για το ότι το καλοκαίρι είναι “deadline” για την λύση του μπαν:

Θα διαφωνήσω εδώ, ποιος είναι ο Άρης που ονειρευόμαστε; Ένας Άρης με ξέρουν και συμπληρωματικούς Έλληνες, ή μια ομάδα με μια πεντάδα Έλληνες.

Θέλουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα, ή το επόμενο μπασκετικό θαύμα.

Εγώ επειδή ποτέ δεν έχω αρκεστεί στο μέτριο και στο λίγο, θέλω όλοι μαζί να χτίσουμε το επόμενο μπασκετικό θαύμα, οπότε το καλοκαίρι δεν είναι deadline.

Υπάρχουν πολλοί παίκτες, έχουμε και τους δικούς μας που είναι κλεισμένοι για μια διετία, οπότε δεν μπορούμε να εκβιαστούμε από κανέναν και δεν έχουμε deadline σε τίποτα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να το καταφέρουμε.

Για το ότι ο κόσμος ανησυχεί για το πότε θα λυθεί το μπαν:

Ο κόσμος να είναι βέβαιος και ασφαλής ότι όπως μέχρι σήμερα ήμουν πάντα εκεί, και δεν άφησα τον Άρη να πονέσει, και τα άφησα όλα πίσω για να είμαι στον Άρη.

Φυσικά πήρα λάθος αποφάσεις, έκανα επιλογές που δεν επιβεβαιώθηκαν, ότι καθυστέρησα να πάρω αποφάσεις, έχει δίκαιο ο κόσμος, κανένας όμως δεν θα με κατηγορήσει ότι δεν πάλεψα και δεν μάτωσα για τον Άρη.

Οι μόνοι που μπορούν να με κατηγορήσουν είναι η οικογένεια μου γιατί με χάσανε.

Για όσους τον συνδέουν με τον Λάσκαρη:

Έχω συνηθίσει να ακούω βλακείες από τον καθένα, όποιος συνδέει Γουλιέλμο με Λάσκαρη είναι βλαξ.

Και επειδή η πιπίλα με τον Λάσκαρη πέρασε, πλέον ακούω ότι δεν είναι ο Λάσκαρης αλλά υπάρχουν Αμερικάνοι επιχειρηματίες.

Και δεν καταλαβαίνω το νόημα αυτής της συζήτησης, είμαι ένα άνθρωπος που έχω αλλάξει την ζωή μου, με έχουν χάσει οι φίλοι μου και η οικογένεια μου, αυτό δεν έχει συμβεί στον Άρη ποτέ.

Για την σχέση του με την οικογένεια Λάσκαρη:

Τους έχω συναντήσει τρεις φορές, και οι αδερφοί Λάσκαρη και η κ.Ευσεβίου μου μίλησαν με πολλή ευγένεια και πολύ αγάπη για τον Άρη.

Έχω καθίσει δίπλα τους για ένα ημίχρονο στα playoff στο Κηφισιά-Άρης με το αυτο-καλάθι του Μάρσαλ.

Για το πως έπεισε τον Νίκο Λάσκαρη να του παραχωρήσει τις μετοχές:

Είναι η δουλειά μου αυτή, το να δημιουργώ έναν κόσμο γύρο από αυτόν που θέλω να σου δώσει μια απάντηση, που θα τον υποχρεώνει να σου δώσει μαι απάντηση είναι το επάγγελμα μου, αν δεν θα μπορούσα να το κάνω εγώ δεν θα μπορούσε κανείς.

Επίσης ήμουν ο μόνος που ήξερα πως να παλέψω την συντηρητική κατάσχεση που είχε επιβάλλει ο Λετονός.

Για την οργάνωση της ΚΑΕ:

Προσωπική μου επιθυμία είναι να επιστρέψει η ΚΑΕ σε καθεστώς κανονικότητας, να έχει τρεις κλάδους, παραγωγή, διοίκηση, και όλα αυτά που εμείς οι…χαρτογιακάδες δικηγόροι και οικονομολόγοι λέμε.

Αυτό είναι όμως πάρα πολύ σημαντικό ώστε προπονητές, παίκτες, χορηγοί να μας αντιμετωπίζουν και σοβαρότητα.

Αυτό συμβαίνει με δουλειά με…μαστίγιο και πάρα πολύ έλεγχο.

Μέχρι να είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα ρολάρουν σωστά θα είμαι εκεί και δεν θα ακούγεται κόμμα, για να είμαι σίγουρος για το ότι θα κριθώ για όσα έχω κάνει εγώ.

Για την στήριξη από Αρειανούς επιχειρηματίες:

Ποια στήριξη; Έχετε δει στήριξη; Μόνο 2-3 άνθρωποι έδωσαν χορηγίες στην ΚΑΕ.

Για την βοήθεια του κ.Πλιάκη:

Δεν έχω γνωρίσω άλλον άνθρωπο στη ζωή μου σαν τον κ. Πλιάκη. Είναι ένας ιστορικός Αρειανός ο οποίος πρέπει να αναφέρεται πάνω απ’ όλους, και πάνω από εμένα.

Είναι δίπλα μας και οικονομικά, ηθικά και υποστηρικτικά συνέχεια.

Ο κ. Πλιάκης ήταν πάντα ο Άρης, έχει μια άποψη, δεν βοηθάει τον ιδιοκτήτη ή τον πρόεδρο αλλά τον Άρη.

Για τα όσα είχαν ακουστεί για μια σύμπραξη του με την ομάδα Καπάζογλου-Ζουλιάμη:

Έτσι είχαμε συμφωνήσει. Δεν έβαλαν λεφτά. Ο κάθε επιχειρηματίας παίρνει τις αποφάσεις του. Φίλος παραμένω με όλους. Ο κ. Ζουλιάμης στο τέλος της περιόδου 2017-18 έβαλε ένα μικρό ποσό για τις ανάγκες της ομάδας.

Περίμενα πάντως μεγαλύτερη στήριξη από τους ιστορικούς και εύπορους Αρειανούς.

Μπορεί να φταίω κι εγώ, ο τρόπος με τους οποίους τους πλησίασα, μπορεί να είναι νωρίς και να μην με εμπιστεύονται ακόμη, που νομίζω ότι αυτό συμβαίνει.

Για το αν υπάρχει αντιπολίτευση:

Όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η δημοκρατία έχει τους δικούς της κανόνες. Κομμάτι της δουλειάς είναι να δέχεσαι και την αντιπολίτευση και πρέπει να την καλωσορίσουμε. Ποτέ κανείς δεν κέρδισε από το μπράβο και το ναι. Όλοι κερδίσαμε από την αμφισβήτηση. Κάθε καλοπροαίρετη κριτική την υποδεχόμαστε. Η κακοπροαίρετη δεν τη διακρίνεις εύκολα. Κάθε κριτική προέρχεται από την αγάπη για τον Άρη κι αυτό είναι άξιο σεβασμού».

Για τα χρέη της ΚΑΕ είπε:

Τα χρέη είναι 5.6 εκατομμύρια ευρώ. 1.6 εκ. ευρώ δώσαμε σε παλιά και καινούργια χρέη. Αυτό το ποσό έχω βάλει από την πρώτη μέρα. Προέκυψαν κι άλλα χρέη. Είχα υπολογίσει  ότι θα κουρέψουμε τα 5εκ. χρέη και ότι θα δίνουμε 500.000 ευρώ στα παλιά χρέη κάθε χρόνο. Λέγαμε ότι η ομάδα έχει έσοδο 1εκ. ευρώ, αλλά ήταν μικρότερα. Δεν έχουμε 220.000 από το τηλεοπτικό. Μειώθηκαν τα έσοδα, όχι και τα έξοδα. Αλλά μειώσαμε τα έξοδα κατά το ήμισυ σε σχέση με πέρυσι. Το παράπονό μου είναι ότι, μόνος μου θα έλεγα «ποιος είναι αυτός;» αν έβλεπα έναν Γουλιέλμο να παίρνει την ομάδα. Επειδή όμως μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι ο άγνωστος Χ. Φέτος θα έπρεπε να είχαμε διπλά διαρκείας σε σχέση με πέρυσι, είχαμε μείωση 30%. Κάνουμε μια τίμια προσπάθεια. Έκανα λάθος και βλέπω τα λάθη μου σε καθημερινή βάση. Ο κόσμος το συγχωρεί… Ρώτησα έναν φίλο μου, παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ και είναι Παναθηναϊκός. Μου είπε ότι είμαι τυχερός γιατί είσαι Αρειανός. Όταν δεν πάει καλά μια ομάδα, όλοι βρίζουν τον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο και δεν πατούν στο γήπεδο αλλά στον Άρη το γεμίζουν. Η παρουσία του Αρειανού στο γήπεδο είναι συγκινητική. Οι Αρειανοί είναι δίπλα στην ομάδα τους. Το μεγαλύτερο βάρος που κουβαλάω είναι ότι έχω παρατήσει τη θέση μου και κάθομαι στα βελούδινα».

Για το αν παραμένουν στο πλευρό του επιχειρηματίες που τον υποστήριζαν:

Οι  δύο από τους τρεις φύγανε. Θυμάστε την περίοδο που τα πήγαινε χάλια η ομάδα; Υπήρχε μια έντονη κριτική, λέγανε πολλά και για μένα και μου είπαν ‘δεν κατάλαβα, βάζουμε λεφτά και μας βρίζουν κιόλας;’. Το πρόγραμμά μας δεν αλλάζει σε κάτι. Δεν ήρθα στον Άρη στηριζόμενος σε ξένες πλάτες. Ό,τι είπα, ισχύει. Η ομάδα πρέπει να προχωρήσει. Έχουμε έναν αγώνα αντοχής. Δεν περιμένουμε να βγούμε πρώτοι ή δεύτεροι, αλλά να χτίσουμε μια ομάδα που θα παλεύει».

Για το θέμα του γηπέδου:

Το να μειώσει το νούμερο δεν είναι εφικτό. Οι επαφές που κάνουμε και οι πιέσεις είναι να προσπαθήσουμε να αναδιαπραγματευτούμε από του χρόνου την σύμβαση κι αν μπορούμε να ικανοποιηθεί ένα κατά την γώμη μου πολύ αίτημα και προσωπικό παιδικό μου όνειρο να πάρει ο Άρης το Παλέ. Υπάρχουν καθημερινή επικοινωνία και εβδομαδιαίες επαφές προσωπικές. Είναι τυχερό για τον Άρη το γεγονός ότι εγώ ζω κυρίως στην Αθήνα κι έχω την άνεση να πηγαινοέρχομαι στα διάφορα γραφεία όποτε θέλω.
Επίσης μέχρι στιγμής βρίσκω ευήκοα ώτα στην πλευρά της πολιτείας προς αυτήν την κατεύθυνση. Βέβαια με πάρα πολλούς περιορισμούς και πάρα πολλές δυσκολίες και όχι σε άμεσο χρόνο, αργότερα. Παρόλα αυτά η προσπάθεια του Άρη είναι να έχει το σπίτι του χωρίς πολλούς περιορισμούς γιατί οι περιορισμοί είναι που μας τρώνε. Να μπορούμε να το αξιοποιούμε και για πολιτιστικές εκδηλώσεις δηλαδή συναυλίες, εκθέσεις έτσι ώστε να έχει συμπληρωματικά έσοδα και η ΚΑΕ από αυτήν την ιστορία που λέγεται Παλέ. Έχουμε βελτιώσει την επικοινωνία και την σχέση με τα ΕΑΚΘ δηλαδή τον διαχειριστή των ελληνικών αθλητικών κέντρων Θεσσαλονίκης και άρα είμαστε σε μια κοινή γραμμή με την βοήθεια του Υπουργείου Αθλητισμού. Είμαστε σε έναν δρόμο που εξελίσσεται αυτή η κουβέντα θα δούμε που θα οδηγήσει.

Για το αν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη:

Είναι ένα θέμα και αυτό. Γι αυτό πρέπει κανείς το όλο πρόβλημα να το διαχειριστεί. Δεν είναι εύκολο ο Άρης να πάρει το Αλεξάνδρειο έτσι όπως το φαντάζεστε εσείς πρέπει να βρεθεί μια άλλη, ενδιάμεση λύση στην οποία να συνεννοηθούν οι πάντες. Θα δούμε τι μπορούμε να πάρουμε σε σχέση με προνομιακή μεταχείριση. Βέβαιο είναι πάντως ότι το Παλέ είναι το σπίτι του Άρη και ο κάθε νοικοκύρης από το σπίτι του δεν μπορεί να λείπει. Πρέπει να βρούμε μια λύση. Τώρα είναι ο χρόνος να την βρούμε γιατί αν αργήσουμε λίγο περισσότερο τότε θα αρχίσουν κι εμένα να με πιάνουν τα νεύρα μου.

Για τον Χάρη Παπαγεωργίου

Καταρχάς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο δουλεύει διαρκώς και με πραγματική αγάπη και αυταπάρνηση. Για τον κ. Παπαγεωργίου λίγα λόγια μπορούμε να ποέμε. Όλη η Ελλάδα μιλάει για τον κ. Παπαγεωργίου. Το μόνο που μπορώ να πω για τον κ. Παπαγεωργίου είναι ότι τόσο Αρειανό δεν έχω δει. Τόσο δίπλα στα προβλήματ Κι τόσο μέσα στα προβλήματα δεν έχω δει. Και στις δύσκολες στιγμές όχι μόνο στι καλές. Στα δύσκολα όλων το Δ.Σ. αλλά ο Χάρης πιο μπροστά από όλους μας είναι εκεί και είναι συγκινητική η παρουσία του. Στα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε γύρισε και μου είπε «Θέλω να κατέβω στον πάγκο για να είμαι δίπλα στους παίκτες να τους εμψυχώνω και να τους “σπρώξω” να πάνε να κερδίσουν». Ξανά έγινε παίκτης μέσα από αυτήν την διαδικασία και ξανά έγινε εκείνος ο ηγέτης που ήταν κάποτε που πήρανε και το πρωτάθλημα, που τους τιμήσαμε αυτούς τους ανθρώπους μετά από τόσα χρόνια. Άρα για τον Χάρη ήθελα να κάνω αυτήν την μικρή αφιέρωση.
Και ο Νίκος Καλλέν δίπλα μας Πάντως όλοι οι θρύλοι του Άρη πρέπει είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο να γυρίσουν στην ομάδα

Για τις σχέσεις με τον ΑΣ λόγω των ανακοινώσεων για την ΓΣ:

Είναι άριστες. Ο Γιάννης Ψηφίδης είναι πραγματικός Αρειανός, εκπροσωπεί τη μητέρα του Άρεως, άρα όλοι έχουμε υποχρέωση σεβασμού και υποστήριξης. Οι ανακοινώσεις που βγήκαν… δεν χρειάζεται να τις λαμβάνεις κανείς υπόψη του. Κάποια στιγμή θα γίνει και μια γενική συνέλευση και για μένα πρέπει να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο» ενώ πρόσθεσε για τις Ακαδημίες μπάσκετ: «Δεν είναι δυνατόν να δώσει η ΚΑΕ τις ακαδημίες στον ΑΣ. Είχα πει ότι οι ακαδημίες ανήκουν νομικά στον ΑΣ και θα συνεχίσει να τις διαχειρίζεται η ΚΑΕ. Οι ακαδημίες δεν θα υπάρχουν χωρίς την ΚΑΕ η οποία φτιάχνει ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει ριζική αλλαγή σε επίπεδο εγκαταστάσεων και λειτουργίας. Ο Άρης πρέπει να μαζέψει ό,τι καλύτερο υπάρχει σε επίπεδο ταλέντου.

Για το χορηγικό:

Όλοι πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, υπομονή και λίγος περισσότερος χρόνος στο τμήμα μάρκετινγκ, ο κ.Παρταλίδης, είναι ένας άρρωστος Αρειανός, έχει απαρνηθεί τα πάντα για να δουλέψει για τον Άρη, και μας βοηθάει όλους.

Του δίνουμε λίγο ακόμα χρόνο και είμαστε πεπεισμένοι ότι όλα γίνονται με τον σωστό τρόπο, το πρώτο χρονικό διάστημα η εικόνα της ομάδας δεν μας βοήθησε να φέρουμε τους χορηγούς, βάλαμε τον πήχη εκεί που πιστεύαμε.

Βέβαια τώρα που άλλαξε και η εικόνα της ομάδας αγωνιστικά άλλαξαν τα πράγματα.

Αυτή η περίοδος, Φεβρουάριος-Μάιος είναι η περίοδος που κλείνουν οι χορηγίες, προσβάλαμε δυο ακόμα ανθρώπους για το εμπορικό, ο Άρης γίνεται κανονική εταιρία.

Για τις σχέσεις του με τους οργανωμένους του SUPER 3 είπε:

«Δεν έχουμε πρόβλημα, είναι η δύναμη του Άρη και στήριξαν την ομάδα. Αυτοί και οι μη οργανωμένοι όταν φωνάζουν και τραγουδάνε είναι ένα εκπληκτικό θέαμα, τεράστια δύναμη. Αυτοί κέρδισαν τα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε καλή συνεργασία.

Για την διαιτησία:

Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, φαίνεται ότι είναι καλοί από το ότι παίζουν στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ας κοιτάξουμε όμως εμείς τα του οίκου μας.

Για τον ΕΣΑΚΕ:

Θα ήθελα έναν διαφορετικό ΕΣΑΚΕ, με επαγγελματίες στελέχη, με στελέχη από το εξωτερικό, να βοηθάει το μπάσκετ να εξελίσσεται, θα ήθελα να έχουμε έναν λιγότερο άχρωμο οργανισμό.

Όλοι οι ιδιοκτήτες θέλουμε έναν καλύτερο ΕΣΑΚΕ, και θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε.

Παρόλα αυτά η σχέση μου με τον ΕΣΑΚΕ είναι άριστη.

Για το αν θα κατέβαινε για πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ:

Νομίζω ότι το πρόγραμμα μου είναι πολύ επιβαρυμένο ήδη, αν δω όμως ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή θα το σκεφτώ.

Για την μπουτίκ:

Δεν έχει σωστά πράγματα η μπουτίκ, θα αλλάξει αυτό και σε 10-15 μέρες θα δουλέψει το e-shop.

Και όποιος πάει στο γήπεδο να πάει στην μπουτίκ, θα δει καινούργια πράγματα, όπως και την ιστορική φανέλα, ήταν απαράδεκτη η εικόνα της μπουτίκ αλλά θα την φτιάξουμε.

Για το All Star Game:

Το μπάσκετ επιστρέφει σπίτι του, στο Αλεξάνδρειο, είναι υποχρέωση μας να δείξουμε ότι ο Άρης και ο κόσμος του είναι εδώ, ότι το μπάσκετ είναι το αγαπημένο σπορ της πόλης, να το κάνουμε το κίτρινο All-Star.

Για την παραμονή Τολιόπουλου είπε:

Να τον καλωσορίσουμε αρχικά στην ομάδα, είναι ένας παίκτης που θέλουμε να κρατήσουμε, και προφανώς μπορούμε, είναι στην κατεύθυνση που θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με Έλληνες.

Και αν δεν ξέρω κάτι δεν το απαντάω, δεν είναι υποθετική η απάντηση μου, θέλει και ο ίδιος φυσικά και πρέπει πλέον να τον αγκαλιάσουμε.

Για τη επιλογή Καστρίτη και την παραμονή του:

Όταν πήρα την απόφαση για τον Αγγέλου ένας άνθρωπος του μπάσκετ μου είπε ότι πρέπει να βρω έναν προπονητή με τον οποίο να επικοινωνούμε μπασκετικά. Αυτό μου αρέσει στον Γιάννη Καστρίτη. ¨Όταν ήρθε του είπα τι πρέπει να αλλάξουμε στην ομάδα και μου απάντησε ότι οι παίκτες πρέπει να ευχαριστούνται το παιχνίδι. Πρέπει να χαμογελάνε και αυτό έκανε. Ασφαλώς και θέλω να μείνει αλλά είναι και απόφαση δική του. Φυσικά και μπορούμε να τον κρατήσουμε. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάξει, αυτό πιστεύω.

Για το αν έχουν προγραμματιστεί φιλικά για το διάστημα της διακοπής:

Στις 20 του μηνός όπως είχα υποσχεθεί για το δικό μας το παιδί τον Δημήτρη θα κάνουμε ένα φιλικό στο Αλεξάνδρειο όπως το είχαμε υποσχεθεί, 20 Φεβρουαρίου με τον Ερμή Λαγγαδά.

Και ένα ακόμη φιλικό προς τιμήν του δικού μας παιδιού, του Βασίλη Βουρτζούμη, που μας λείπει και θα μας λείπει για πάντα, και ίσως στο μέλλον κάνουμε και άλλα πράγματα προς την ίδια κατεύθυνση.

Και θα κάνουμε και ένα φιλικό στις Σέρρες με την Λέφσκι, οπότε γεμίζουμε το κενό με όσα έπρεπε και θέλαμε να κάνουμε.

Η ομάδα έχει υποχρεώσεις, ιστορικές και ηθικές.

Για το τι έχει να πει στον κόσμο:

Ονειρεύομαι έναν Άρη ο οποίος θα φτιάξει ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα, να φτιάξει έναν μεγάλο οργανισμό και να έχει 20-25 γήπεδα προπονητήρια να πάρει όλα τα ταλέντα κοντά του και να φτιάξει μια ομάδα που θα έχει Ελληνική πεντάδα.

Έχουμε τέτοια παιδιά, έρχονται και άλλα από πίσω, ξεκινάμε έναν αγώνα, έναν αγώνα να αλλάξουμε το μπάσκετ.

Ο αγώνας αυτός δεν είναι ούτε απλός, ούτε εύκολος ούτε φτηνός, έχουμε όμως την υποχρέωση να δώσουμε αυτόν τον αγώνα.

Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτήν  την μάχη όλοι οι Έλληνες και οι άνθρωποι του μπασκετικού πλανήτη είναι δίπλα μας.

Ο στόχος δεν είναι μόνο να ξαναμεγαλώσει ο Άρης, αλλά να στραφούν και πάλι τα παιδιά στον αθλητισμό.

Ο Άρης θα αλλάξει το μπάσκετ σε Ελληνικό και αν τα καταφέρουμε και Ευρωπαϊκό επίπεδο, θα φτιάξουμε σχέσεις με κολέγια και με ομάδες NBA.

Για το αν θα υπάρξουν και άλλες βραβεύσεις:

Στο All Star το Σάββατο το βράδυ θα τιμήσουμε τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον κ.Μιχαηλίδη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, είναι ευκαιρία που το All Star γίνεται στην Θεσσαλονίκη ώστε να τιμηθούν τα τρια αυτά αγάλματα του Ελληνικού μπάσκετ.

Για τον Νίκο Γκάλη:

Δεν τον τιμούμε στο All Star γιατί θα λείπει, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να επιστρέψει ο Νίκος Γκάλης, ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε προχωρήσει είναι ο απεριόριστος σεβασμός και θαυμασμός, σε βαθμό φόβου που έχω απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο, γιατί ο Άρης τον απογοήτευσε στο παρελθόν, για αυτό όλα πρέπει να γίνουν με τον πιο σωστό και αποδοτικό τρόπο που υπάρχει.

Κάνουμε βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση ώστε να φτιάξουμε μια σχέση, δεν πρέπει να κάνουμε κάτι γρήγορα γιατί πρέπει να το κάνουμε απολύτως ασφαλές, όπως είπα και στον ίδιο δεν θέλω να φύγει και να με βρίζει, θέλω να φτιάξουμε κάτι που θα κρατήσει για πάντα.

To Top