Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποχαιρετά τον Γιάννη Ιωαννίδη

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αποχαιρετά τον Γιάννη Ιωαννίδη, ως ξεχωριστή προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

“Αμέσως μετά το τέλος της διαδρομής του ως αθλητής του μπάσκετ πέρασε στην προπονητική. Έμελλε ν’ αφήσει το στίγμα του ως προπονητής του μπάσκετ, υπήρξε μέντορας και ενέπνευσε αμέτρητους αθλητές. Κατέκτησε συνολικά 12 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, εργάστηκε με επιτυχία και στην ΑΕΚ και είχε δύο θητείες ως προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών.

Ασχολήθηκε και με την πολιτική και διετέλεσε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015. Ασχολήθηκε γενικώς με τα αθλητικά δρώμενα, καθώς έγινε υφυπουργός Πολιτισμού στη δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, ενός ανθρώπου, που αφιερώθηκε στον αθλητισμό και άφησε έργο και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του”.

To Top