Η ζώνη του Πρίφτη “έπνιξε” τον αντίπαλο και οδήγησε σε δεύτερο θρίαμβο

Η νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ, η δεύτερη συνεχόμενη μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας μπορεί να στηρίχτηκε εν πολλοίς στο σκοράρισμα του Βεζένκοφ και τα 14 παραπάνω ριμπάουντ που «μάζεψαν» οι κίτρινοι, η ώθηση όμως για να φτάσουν οι παίκτες του Πρίφτη στο ροζ φύλλο ήρθε μέσα από την άμυνα.

Και ποια άμυνα; Την άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε παιχνίδι ο 47χρονος τεχνικός.

Με αυτό τον τρόπο ο έμπειρος προπονητής «χάλασε» την κυκλοφορία του ΠΑΟΚ, «μπέρδεψε» τον αντίπαλο ενώ κατάφερε με αυτό τον τρόπο να «κρύψει» και κάποιες αδυναμίες της ομάδας του στο αμυντικό κομμάτι.

Μάλιστα ακόμα και φορές που ο αντίπαλος έβρισκε τον τρόπο προς το καλάθι οι κίτρινοι δεν παρέκκλιναν από το αμυντικό πλάνο του προπονητή τους και με την χρήση της συγκεκριμένης άμυνας δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη του Δικεφάλου.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε στείλει μήνυμα στον Σούλη Μαρκόπουλο μία εβδομάδα πριν χρησιμοποιώντας για περιορισμένο, σε σχέση με τον χθεσινό αγώνα, χρόνο την ίδια άμυνα που ξεκινούσε με πίεση των γκαρντ σε όλο το γήπεδο και κατέληγε σε ζώνη 2-3.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο, αντίθετα οι κίτρινοι έπαιρναν ψυχολογία βλέποντας το αμυντικό τους πλάνο να αποδίδει και έτσι έφτασαν σε μία πολύ μεγάλη νίκη και μάλιστα σε μια έδρα που ο πρωταθλητής Ελλάδας, Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 17 πόντους.

To Top