Η ηρεμία (για την άμυνα) του Πρίφτη μέσα στους προβληματισμούς του (για την επίθεση)…

Ο Δημήτρης Πρίφτης έφυγε προβληματισμένος από το γήπεδο χθες, γιατί η ομάδα του παρουσίασε πολλές αδυναμίες επιθετικά και μια ομάδα μέτριου επιπέδου στο πρωτάθλημα την οδήγησε σε ένα μονόπλευρο (με τρίποντα) παιχνίδι. Κρατάει, όμως, την αμυντική λειτουργία, που ίσως να είναι και το πιο σημαντικό τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Οι κίτρινοι δεν έπαιξαν καλό μπάσκετ χθες επιθετικά. Μπορεί να έκαναν στατιστικώς λίγα λάθη (10 τον αριθμό), όμως είχε πολλές κακές επιλογές, υπήρξαν πολλές οι φορές που “κόλλησαν” στην επίθεση, δεν έκαναν το παιχνίδι τους.

Πήραν ωστόσο αυτό που ήθελαν γιατί έχουν εξαρχής σωστή αμυντική λειτουργία και σε αυτό το κομμάτι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι τρεις Αμερικανοί, οι οποίοι ανεξαρτήτως του τι κάνουν στην επίθεση και πόσο σκοράρουν ή δημιουργούν, είναι οι βάσεις του Άρη για την σωστή άμυνα.

Ο Άρης δέχθηκε χθες 57 πόντους. Από το Ψυχικό δέχθηκε 65 πόντους. Από τον Ηλυσιακό είχε δεχθεί 64 πόντους. Στα δύο πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια του Nick Galis Cup είχε περιορίσει την ΤΣΣΚΑ στους 59 πόντους και την Μπάνβιτ στους 48 πόντους. Αυτές οι επιδόσεις δεν είναι τυχαίες, γι’ αυτό και ο Πρίφτης αισθάνεται πιο ήσυχος σε σχέση με τους προβληματισμούς του στην επίθεση. Γνωρίζει πολύ καλά πως οι αυτοματισμοί και οι συνεργασίας αποκτώνται παιχνίδι με παιχνίδι, τα σουτ είναι θέμα ημέρας. Στο τέλος, αν η ομάδα παίζει άμυνα, είναι πάντα πιο κοντά στη νίκη και αυτό το έχει ο Άρης. Αρκεί να το διατηρήσει…

To Top