ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η θέση του Χαλβατζάκη στη κόντρα Ευρωλίγκας – FIBA και η εξήγηση για την σημασία της 3ης θέσης

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης ρωτήθηκε στη κοινή συνέντευξη Τύπου και για την διαμάχη της Ευρωλίγκας με την FIBA και για την αξία που έχει η κατάκτηση της τρίτης θέσης και έδωσε τις εξηγήσεις του.

Για την κόντρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είπε ότι “το θέμα για την Ευρωλίγκα και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι τεράστιο. Όλα παίζουν ρόλο, και για την τρίτη και για την τέταρτη θέση. Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι αρκετά ραγδαίες. Παίζει ρόλο η θέση στην οποία θα τερματίσει κάθε ομάδα. Το πως θα εξελιχθεί η κόντρα ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ είναι άγνωστο. Είναι άσχημο αν μια ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα, να μην μπορεί να παίζει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση (εννοώντας την Ευρωλίγκα). Αν φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε παραγωγή παικτών, θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα”.

Για το ενδιαφέρον που έχει εν τέλει η τρίτη θέση σχολίασε: “Το θέμα που ανοίγετε είναι τεράστιο και χρίζει από μόνο του μία συνέντευξη Τύπου. Αυτά τα θέματα τα συζητάω κατ’ ιδίαν με τους ιδιοκτήτες. Παίζει ρόλο η κατάκτηση της 3ης και της 4ης θέσης. Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα είναι ραγδαίες. Το πώς θα εξελιχθεί η κόντρα της 3ης και της 4ης θέσης, δεν το ξέρουμε. Δεν είναι σωστό μία ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα, να μην συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση. Φανταστείτε να κάνω ένα πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες. Θα τελειώσει το μπάσκετ. Προχθές στη Φενέρ, έψαχνα να βρω Τούρκο παίκτη. Η ανάπτυξη του μπάσκετ ξεκίνησε από τις Εθνικές. Είμαστε ταυτισμένοι με το ελληνικό στοιχείο. Υπάρχουν εξελίξεις, αλλά δεν θα συνεχίσω γιατί η συνέντευξη Τύπου είναι για τους τελικούς. Εχω τοποθετηθεί. Η Ευρωλίγκα και η FIBA θα κάνουν ό,τι πρέπει”.

To Top