Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής της Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.

Η Θεσσαλονίκη θα είναι φέτος η πόλη που θα φιλοξενήσει 5-7 Δεκεμβρίου 2014 τις εργασίες του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής που διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.) (www.elleda.gr).

Συνδιοργανωτής του Συνεδρίου, στο οποίο θα υπάρξουν και διεθνείς συμμετοχές,είναι το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Αθλητισμός, Άσκηση, Αναψυχή και Υγεία: Σύγχρονα μοντέλα ανάπτυξης»

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α) ιδρύθηκε το 1993, είναι επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, και έχει ολοκληρώσει 21 χρόνια επιστημονικής παρουσίας στην  οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού και της άσκησης. Μέλη της είναι καθηγητές Πανεπιστημίου με επιστημονική κατάρτιση γύρω από τον αθλητισμό, κάτοχοι διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου στην οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού, της άσκησης και της αναψυχής, φοιτητές, αθλητές, παράγοντες και αθλητικές Ενώσεις.

Η Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Αείναι η μόνη αναγνωρισμένη από τις αντίστοιχες Διεθνείς (WLRA) και Ευρωπαϊκές (EASM) Ενώσεις και εκδίδει το μοναδικό αναγνωρισμένο επιστημονικό περιοδικό.

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που συμμετέχει ως συνδιοργανωτής, από το 1982 στοχεύει στην καλλιέργεια και στην προαγωγή των επιστημών της Φυσικής Αγωγής, του  Αθλητισμού, της Άσκησης και της Αναψυχής με στόχο την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Στο ετήσιο συνέδριο θα συμμετέχουν επιστήμονες, φοιτητές, αθλητές, ερευνητές και παράγοντες του Ελληνικού αθλητισμού. Η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 400 σύνεδρους από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί στους χώρους του ξενοδοχείου MediteraneanPalaceέχει ως στόχο την προβολή και παρουσίαση των νέων διεθνών δεδομένων για την οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού.

Υπεύθυνος της διοργάνωσης του Συνεδρίου είναι ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Πρόεδρος τηςΕλλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α κ. Γιώργος Τζέτζης.

To Top