“Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται επενδυτές”

Ο παλιός παίκτης του Άρη και νυν τεχνικός της Λιβανέζικης Αλ Ριάντι,  Λευτέρης Σούμποτιτς μίλησε για θέματα που αφορούν τους κίτρινους αλλά και για την καριέρα του ως προπονητής.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

Για την πορεία της Αλ Ριάντι: “Προχθές πήραμε το κύπελλο και τώρα περιμένουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαι δεκαπέντε μήνες εδώ και έχω κλείσει στην ομάδα για άλλο ένα χρόνο. Πέρυσι τελειώσαμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια αλλά τα πλει οφ δεν τελείωσαν επειδή μια ομάδα πήγε στα δικαστήρια. Περιμένουμε ακόμα να πραγματοποιηθούν μικρής διάρκειας πλέι οφ. Τον Δεκέμβριο ξεκινάμε το πρωτάθλημα ενώ τον Ιανουάριο πάμε σε ένα τουρνουά στο Ντουμπάι. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θεωρώ πως αν ήμασταν στην Ελλάδα θα διεκδικούσαμε την τετράδα”.

Για το επίπεδο του μπάσκετ που υπάρχει εκεί: “Ήμουν επιφυλακτικός αρχικά αλλά είναι πολύ ωραία εδώ. Όλες οι ομάδες έχουν επενδύσεις και φέρνουν πολύ καλούς παίκτες. Έχουν περάσει από το πρωτάθλημα παίκτες όπως ο Γούντς και ο Μάσει. Τα συμβόλαια είναι γύρω στα 300.000 χιλ. ευρώ και όλοι πληρώνονται στην ώρα τους. Επιπλέον ο καιρός και οι συνθήκες είναι εξαιρετικές”.

Για το αν του λείπει η Θεσσαλονίκη:

“Η Θεσσαλονίκη μου λείπει πάρα πολύ. Παρακολουθώ κάθε μέρα τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά γενικότερα στην επικαιρότητα. Στο μυαλό μου πάντα είχα πως θέλω να γυρίσω κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Επέστρεψα πριν 3 χρόνια χωρίς όμως να υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες. Έχω κρατήσει επαφές στη χώρα  με τον Φιλίππου και τον Ρομανίδη”.

Για το γεγονός πως δε βρέθηκε στην εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη:

“Έπρεπε να παίξουμε Τετάρτη και το παιχνίδι για τον Γκάλη ήταν τη Τρίτη. Δυστυχώς για αυτό τον λόγο δε μπόρεσα να παραβρεθώ στην εκδήλωση. Παρακολούθησα το παιχνίδι από την τηλεόραση και δάκρυσα πολλές φορές”.

Για το επίπεδο του μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη: “Δεν περίμενα πως θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση η Θεσσαλονίκη αλλά αν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ δεν βρούνε επενδυτές όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος δε μπορούν να χτυπήσουν πρωτάθλημα. Η Θεσσαλονίκη είναι η μπασκετομάνα της Ελλάδας και όλα τα ταλέντα του μπάσκετ κατάγονται από τη Βόρεια Ελλάδα”.

Για τη σημερινή διοίκηση του Άρη: “Ο Άρης έχει μια διοίκηση που τιμάει τους παίκτες που ίδρωσαν την φανέλα. Παλιότερα ήθελαν να διώξουν τους ανθρώπους που έχουν ιστορία με την φανέλα και άποψη στην ομάδα για να κάνουν τις “δουλειές τους”.

To Top