ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η ιδιαίτερη… προσοχή του Μπούργος στη θέση “1” και τα ξεκάθαρα “θέλω” του

Ο Χερμάν Μπούργος υπερασπίστηκε τα δοκάρια ως επαγγελματίας τερματοφύλακας σε πάνω από 320 παιχνίδια για περίπου 15 χρόνια, γνωρίζει καλά τη θέση, την “πονάει” και δικαιολογημένα έχει αυξημένες απαιτήσεις. 

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στη θέση “1”, την οποία υπηρέτησε ο ίδιος και γνωρίζει τη σημασία της. Βρίσκεται σε συνεργασία με τον Γιώργο Καντιμοίρη, τον προπονητή των τερματοφυλάκων και προσπαθεί να δώσει τα… φώτα του, όποτε χρειαστεί.

Ξεκάθαρα είναι και τα “θέλω” του, ως γενικότερη φιλοσοφία, όπως τόνισε στην συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στην πατρίδα του για την Εθνική Αργεντινής. Δηλαδή να έχει ένα γκρουπ 3-4 σχεδόν ισάξιων πορτιέρο προκειμένου να υπάρχει ανταγωνισμός και εγρήγορση. “Ως προπονητής, προτιμώ να έχω 3 ή 4 τερματοφύλακες καλούς. Πρέπει πάντα να σκέφτεται κανείς τον ανταγωνισμό στη θέση. Κάποιος πρέπει να πιέζει, ώστε αυτός που παίζει ως βασικός αυτή τη στιγμή να μην αισθάνεται σίγουρος”, όπως είπε.

Το σίγουρο είναι ότι ο Άρης έχοντας… απαλλαγεί από την υπόθεση Ντουρμισάι και κάνει κανονικά μεταγραφές το καλοκαίρι, θα ρίξει… δίχτυα για την απόκτηση τερματοφύλακα.

 

To Top