ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει! Πρώτος σε ευρωπαϊκές νίκες – εκτός Ευρωλίγκας – ο Άρης την τελευταία 10ετία

Πριν από λίγες μέρες ο ΕΣΑΚΕ δημοσίευσε ένα άρθρο με θέμα τις ευρωπαϊκές νίκες των ελληνικών ομάδων – εκτός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού – από τη σεζόν 2009-10. Το αποτέλεσμα ενδεχομένως και να… ξαφνιάζει, γιατί ο Άρης είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο λόγος που προκαλεί εντύπωση το ότι ο Άρης έχει τις περισσότερες ευρωπαϊκές νίκες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα από τη σεζόν 2009-10 και μετά είναι πως για τρία χρόνια είχε απαγορευτικό μεταγραφών και δεν συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Δηλαδή τις τελευταίες 10 σεζόν, έχοντας συμμετοχή στις επτά από αυτές στην Ευρώπη, είναι η ομάδα που μετράει τις περισσότερες νίκες, 49 τον αριθμό (46 ήττες και μία ισοπαλία ο συνολικός απολογισμός), ενώ ο ΠΑΟΚ που ακολουθεί έχει 44 νίκες και 51 ήττες. Η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Πανελλήνιος, ο Προμηθέας και ο Λαύριο που επίσης συμμετείχαν στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια έπονται με διαφορά από τους κίτρινους!

Είναι άλλο ένα “όπλο” στην φαρέτρα της διοίκησης αυτός ο απολογισμός, διότι απλούστατα αναδεικνύει τη δυναμική του τμήματος στην Ευρώπη, πιστοποιεί το τεράστιο μέγεθος εντός συνόρων, στοιχείο που κάποιοι ενορχηστρωμένα στον ΕΣΑΚΕ προσπαθούν να μειώσουν με μία κακή (περσινή) σεζόν.

Όσο κι αν προσπαθήσει ο οπαδός του ΠΑΟΚ πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και η κλίκα στον Σύνδεσμο να αλλάξει την ιστορία, αυτή δεν αλλάζει.

Ο Άρης είναι τεράστιο μέγεθος και μπορεί να πληγώνεται από λάθη που έκαναν οι ίδιοι οι άνθρωποί του στο παρελθόν, αλλά ουδείς θα πρέπει να διανοείται να υποβιβάζει την δυναμική του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

To Top