ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ιστορία ζωής του Αντουάν Σκοτ αξίζει να διαβαστεί! (photos + video)

Καλός, κακός ή μέτριος ο Αντουάν Σκοτ είναι κάτι που θα δείξει στο παρκέ. Η ιστορία που κουβαλάει, όμως, ο νέος Αμερικανός του Άρη είναι ιδιαίτερη και δείχνει την δύναμη που έχει ο ίδιος για να πρωταγωνιστήσει.

Παιδί της Τερέζα Σκοτ και του Άντριου Γουίλσον, ο Αντουάν Σκοτ δεν μεγάλωσε… κανονικά. Η μητέρα του ήταν κοκαϊνομανής και αυτό οδήγησε την Πρόνοια στο να πάρει από τους φυσικούς γονείς την κηδεμονία του μικρού Αντουάν. Με την βοήθεια του συζύγου της, η Τερέζα απεξαρτητοποιήθηκε και όταν ο Αντουάν Σκοτ έγινε 6 χρονών, πήραν πάλι πίσω την κηδεμονία. Παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από τότε, ο νέος παίκτης του Άρη ήταν και είναι ευγνώμων στους γονείς του.

Όνειρο της μητέρας του ήταν να τον δει να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του NCAA. Ο Σκοτ κατάφερε να πάρει υποτροφία από το Αϊντάχο την περίοδο 2012-13, αλλά ποτέ δεν έπαιξε εκεί ένα επίσημο παιχνίδι.

Αποφάσισε να φύγει από το Αϊντάχο και να επιστρέψει στην πόλη του, το Γουάιλι του Τέξας και επέλεξε το Γκράμπλινγκ Στέιτ για να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ, διότι ήθελε να είναι κοντά στη μητέρα του.

Η Τερέζα με χρόνια προβλήματα και πέντε επεμβάσεις στη μέση αντιμετώπισε κι άλλα σοβαρότερα προβλήματα και έπεσε σε κώμα για 11 μήνες, πριν φύγει από τη ζωή.

“Έχω περάσει πολλά, αλλά συνεχίζω”

Ο Σκοτ προσπάθησε να βρει κίνητρο να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ. “Το χρησιμοποίησα (τον θάνατο της μητέρας του) σαν κίνητρο για να μπω στο γυμναστήριο, να τα δώσω όλα κάθε ξεχωριστή ημέρα. Φοράω μια αλυσίδα που συνήθιζε να φοράει κάθε φορά που πηγαίνω για προπόνηση. Αυτό με οδηγεί. Η μητέρα μου ήταν ένα παράδειγμα και έτσι θέλω να το σκέφτομαι. Έχω περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μου, αλλά συνεχίζω”, είπε ο Σκοτ το 2014 στην εφημερίδα “Coloradoan”.

Μεγάλωσε δύσκολα στο Γουάλι. “Ήταν πραγματικά δύσκολα, άσχημα. Μέναμε στο κέντρο της πόλης, μια ζωή που δεν θέλεις να μεγαλώσουν τα παιδιά σου. Έβλεπες τη μητέρα σου να δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς, ήσουν έξω στους δρόμους και έκανες πράγματα που δεν έπρεπε να κάνεις. Ήμουν κακό παιδί, δεν θα σας πω ψέματα. Έκλεβα φαγητό για να φάω, έκλεβα ρούχα. Έκανα παρέα με λάθος ανθρώπους”, διηγείται το 2014 ο Σκοτ, αλλά κατάφερε να… αποδράσει από αυτή τη ζωή χάρη στο μπάσκετ.

Τη σεζόν 2014-15 επιλέγει το Κολοράντο Στέιτ για να παίξει μπάσκετ, αλλά στέκεται άτυχος. Τέσσερα παιχνίδια μετά την έναρξη της σεζόν σπάει το πόδι του και χάνει όλη τη χρονιά.

Δεν τα παράτησε. Επέστρεψε την επόμενη περίοδο (2015-16) πιο δυνατός και αποφοίτησε κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά. Είχε 16,4 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 41,5% έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

“Αν υπάρχει βραβείο καλύτερου πατέρα, το αξίζει”

Αν τον οδηγεί ως παράδειγμα ο χαμός της μητέρας του, θαυμάζει τον πατέρα του. “Αυτός μου μετέδωσε την εργατικότητα. Διατηρεί την δική του επιχείρηση εξωραϊσμού εξωτερικών χώρων. Σηκώνεται στις 3 τα ξημερώματα και ως τις 6 το πρωί κάνει όλη τη γραφική δουλειά και μετά ξεκινάει και τελειώνει στις 7 το απόγευμα. Και καταφέρνει να είναι παρών σε όλους τους αγώνες μου. Αν υπάρχει το βραβείο του καλύτερου πατέρα, το αξίζει”, είπε ο Σκοτ, προσθέτοντας: “Η ζωή υπήρξε σκληρή μαζί μου. Σκέφτηκα να παρατήσω το μπάσκετ μετά τον θάνατο της μητέρας μου, αλλά σκέφτηκα ότι αυτό δεν θα το ήθελε η ίδια. Πέρασε πολλές δυσκολίες και δεν τα παράτησε. Περνάω κι εγώ δυσκολίες, αλλά δεν θα τα παρατήσω. Όταν με πήρε η Πρόνοια, πάλεψε για μένα. Βρήκε δουλειά, έκοψε τα ναρκωτικά, υπήρχαν νύχτες που δεν κοιμόταν για να δουλεύει, που δεν έτρωγε. Τα έκανε όλα για μένα και γι’ αυτό θα συνεχίζω να παίζω μπάσκετ γι’ αυτήν”.

Η πρώτη του επαγγελματική χρονιά

Αυτή είναι η πρώτη του επαγγελματική χρονιά. Συμμετείχε στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας με τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά δεν κατάφερε να βρει συμβόλαιο ή έστω θέση στο τρέινιγκ καμπ, οπότε ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά στην Ευρώπη.

Ξεκίνησε στην Ολλανδία με τη Ντεν Μπος από την οποία αποχώρησε μετά από 11 αγώνες έχοντας 20,6 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής. Αιτία ήταν ότι η ολλανδική ομάδα ήθελε να τον μεταφέρει στην θέση “2”, ενώ ο ίδιος ήθελε να είναι πόιντ γκαρντ. Συνέχισε στην Κότκα της Φιλανδίας όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 22 πόντους μέσο όρο, ενώ στον τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας πέτυχε 40 πόντους με 11/11 βολές, 7/11 δίποντα και 5/9 τρίποντα!

Antwan Scott #15 – 2017 Highlights from Tamas Karacsony on Vimeo.

To Top