ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ιστορία ζωής του Γκαστόν Σίλβα μέχρι να γίνει επαγγελματίας!

“Ναι, είμαι ειδικός στο ψωμί!”, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIFA ως μέλος της Εθνικής Ουρουγουάης. Ο Γκαστόν Σίλβα, παιδί ενός φούρναρη, αποκάλυψε τι έκανε στη ζωή του μέχρι να τον κερδίσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

“Μπορεί να μη θυμάμαι όλα όσα γνώριζα για το ψωμί όταν ήμουν πιο μικρός, αλλά πραγματικά ήμουν καλός στο να το φτιάχνω”, σχολίασε ο Σίλβα, που μεγάλωσε μέσα τον φούρνο, μέσα στα αλεύρια και τα σιτάρια.

Η οικογένειά του τουλάχιστον μέχρι και το 2016 όταν και δόθηκε αυτή η συνέντευξη διατηρούσε ακόμα τον φούρνο στο Σάλτο, την πόλη καταγωγής του Σίλβα.

Από τη στιγμή που όλοι έδιναν ένα χέρι βοηθείας στην οικογένεια, ο μικρός Γκαστόν ήταν πάντα παρών στον φούρνο, μέχρι τα 15 του χρόνια, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με το ποδόσφαιρο, για να γίνει επαγγελματίας.

Ακολούθησε τον μεγάλο του αδελφό, Μάρτιν, που επίσης έπαιζε ποδόσφαιρο, και μετακόμισαν στο σπίτι της αδελφής τους, η οποία σπούδαζε στο Μοντεβιδέο.

“Δεν ήταν εύκολο για τους γονείς μας να υποστηρίξουν και τους τρεις μας. Η σκληρή δουλειά και οι θυσίες έγιναν από όλη την οικογένεια και ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, αλλά είναι από τις εμπειρίες που όταν κοιτάμε πίσω, ξέρουμε πόσο βαθιές ήταν”.

Η μητέρα τους, Πατρίτσια Περντόμο έδωσε στα δύο αδέλφια χρονικό περιθώριο δύο ετών για να τα καταφέρουν στο ποδόσφαιρο. Διαφορετικά θα επέστρεφαν στον φούρνο.

Τα κατάφεραν. Ο Μάρτιν έγινε επαγγελματίας, αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία της Ουρουγουάης, έκανε και ένα μικρό πέρασμα από την Ευρώπη και πλέον αγωνίζεται σε ομάδα τέταρτης κατηγορίας.

Ο Γκαστόν το 2016 δόθηκε δανεικός από την Τορίνο στη Γρανάδα και αυτό που πρωτίστως του έκανε εντύπωση, πηγαίνοντας στην Ανδαλουσία ήταν το σπίτι του, γιατί ήταν πιο μεγάλο, με μεγαλύτερη αυλή “οπότε περιμένουμε πότε θα αρχίσουμε να κάνουμε μπάρμπεκιου”, είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα της FIFA.

Στη Γρανάδα πήγε για να αυξήσει τις πιθανότητές του να παίξει στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του και συνέβη αυτό, αφού ήταν μέλος της στο Κόπα Αμέρικα και αργότερα στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

“Είμαι κεντρικός αμυντικός, εκεί νιώθω πιο άνετα στο γήπεδο, αλλά είμαι νεαρός παίκτης και θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Θα παίξω οπουδήποτε μπορώ για να βοηθήσω. Ακόμα και να σκοράρω, αλλά νιωθω καλά στην άμυνα”, είχε επισημάνει ο μεταγραφικός στόχος του Άρη, που ήταν αρχηγός στην Κ20 της Ουρουγουάης όταν αυτή έφτασε ως τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2013!

To Top