Το Μαρούσι προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Carna με την οποία ανέβηκε στο 3-4. Η νεοφώτιστη ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει σερί νικών αφού καθεμία από τις τρεις νίκες της ακολουθήθηκε από ήττα. Το Μαρούσι έχει την 5η καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος (82,13) αλλά και τη χειρότερη άμυνα (91,5).

Ο Άρης Midea προσπαθεί να βγει από μία περίοδο συνεχόμενων, αρνητικών αποτελεσμάτων μέσα στην οποία μέτρησε τρεις διαδοχικές ήττες στη Stoiximan Basket League, κατά σειρά από τον Παναθηναϊκό Aktor εντός, τον ΠΑΟΚ mateco εκτός και τον Προμηθέα εντός έδρας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει την 3η καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος (73,5) αλλά την 9η επίθεση (74,38).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι δύο «κιτρινόμαυροι» θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 12 χρόνια. Το τελευταίο τους παιχνίδι ήταν εκείνο που έγινε στις 17 Μαρτίου 2012, κεκλεισμένων των θυρών, στο κλειστό του Αγίου Θωμά με τον Άρη να περνάει με ευκολία το εμπόδιο του Αμαρουσίου αφού επικράτησε με 90-69 (Σωτήρης Νικολαΐδης 21, Γιάννης Δεμερτζής 11 – Χρήστος Ταπούτος 14, Μιχάλης Τσαϊρέλης 12). Ήταν η ευρύτερη από τις συνολικά 16 εκτός έδρας νίκες του Άρη Midea επί του Αμαρουσίου.

Παρότι πέρασαν λοιπόν σχεδόν 12 χρόνια από εκείνο το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, τις δύο εποχές συνδέουν τρία πρόσωπα. Σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκαν με τον Άρη ο νυν παίκτη του Λευτέρης Μποχωρίδης (0/1 σουτ σε 2:43), ο νυν τιμ μάνατζερ του Χρήστος Ταπούτος (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ) και ο παίκτης του Αμαρουσίου, Γιώργος Μπόγρης (9 πόντοι, 4/7 δίποντα σε 12:34).

Η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για το Πρωτάθλημα, χάνεται στην περίοδο 1969-70. Από τότε συναντήθηκαν συνολικά 64 φορές με τον Άρη Midea να έχει τον πρώτο λόγο. Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) η έδρα δεν διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο αφού οι εκάστοτε γηπεδούχοι νίκησαν μόνο στα 24 από τα 46 παιχνίδια.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στα τρία τελευταία παιχνίδια που έγιναν στην έδρα του Αμαρουσίου ενώ μετράει εννιά διπλά στα 14 ματς κανονικής περιόδου που έγιναν στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων του Αμαρουσίου με τον Άρη Midea…