ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ιστορική πρώτη χρονιά του Basketball Champions League με νούμερα και το έπαθλο του 1.000.000 ευρώ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη χρονιά του Basketball Champions League. Αυτό, συμπεραίνεται τόσο από τα λεγόμενα των διοργανωτών, όσο και από αυτά των συμμετεχόντων, όπου άπαντες ανυπομονούν να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν.

Αρχικά, ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός, δήλωσε: «Γράφτηκε ιστορία και θα ήθελα να συγχαρώ την Τενερίφη που έγινε η πρώτη νικήτρια του Basketball Champions League. Λένε ότι το μακρύτερο ταξίδι ξεκινά με ένα μόνο βήμα και αυτό το βήμα σίγουρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Η παθιασμένη ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τενερίφης ήταν απλά εξαιρετική και θα μπορούσαμε να ευχηθούμε κάτι καλύτερο για τον τελικό. Όλο το νησί της Τενερίφης ήταν στο… πόδι και έτσι δημιουργήθηκε μία ιδανική σεζόν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Το πρώτο μας Final Four σημαδεύτηκε από το κλίμα ενός ανεπανάληπτου χρόνου, στον οποίο γεννήθηκε μία νέα διοργάνωση και ξεκίνησε τη διαδρομή της στις καρδιές των παθιασμένων φιλάθλων σε όλη την Ευρώπη».

Η πρώτη σεζόν του Basketball Champions League σε αριθμούς:

31 χώρες
18 πρωταθλητές
40 ομάδες στην κανονική περίοδο
Το 60% των παιχνιδιών κρίθηκε με λιγότερους από 10 πόντους διαφοράς
324 παιχνίδια

550.000 ακολούθους στο Facebook
1.000.000 ευρώ το έπαθλο του νικητή της σεζόν 2017/18
26.500.000 θεάσεις βίντεο
50.000.000 οι κινήσεις των φιλάθλων στο Facebook

Στη συνέχεια, ο Πατρίκ Κομνηνός εμφανίστηκε σίγουρος πως το Basketball Champions League μπορεί να είναι μία τοπ επιπέδου διοργάνωση: «Το θέμα μας είναι να υπηρετούμε τις ομάδες και να τους παρέχουμε μία διοργάνωση, όπου θα τις βελτιώνει και θα τις κάνει πιο δυνατές. Η ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση πληροί τα στάνταρ στο παρκέ και αυτό μεταφράζεται σε μία πιο δυνατή και καλύτερη εγχώρια διοργάνωση. Το Basketball Champions δεν υπάρχει από μόνο του, αλλά είναι ένα μέρος στρατηγικής για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη. Βασίζεται στις αρχές του αθλητισμού και όχι στα διαφημιστικά έσοδα. Η διοργάνωση έχει αληθινές αξίες, καλωσορίζοντας τους 18 πρωταθλητές».

Στην επόμενη διοργάνωση πάρθηκε η απόφαση πως η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα εισπράξει 1.000.000 ευρώ αντί 500.000 ευρώ που ήταν φέτος. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 Σεπτεμβρίου με τα προκριματικά. Από αυτή τη φάση, θα προκριθούν οκτώ ομάδες και θα ενσωματωθούν στις 24, με την κανονική περίοδο να ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου.

Εκεί, θα υπάρξουν τέσσερις όμιλοι των οκτώ ομάδων και ύστερα από 14 ματς, θα περάσουν στο Top16, στη συνέχεια στα προημιτελικά και στο τέλος στο Final Four. Όπως έγινε φέτος, έτσι και στην επόμενη διοργάνωση το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την τελική φάση θα είναι μίας εκ των τεσσάρων διεκδικητών.

To Top