Η Ιταλία δεν είναι… Ελλάδα: Χωρητικότητα 75% από 26/2 στα ανοικτά γήπεδα!

Από 50% σε 75% στους εξωτερικούς χώρους και σε 60% στους εσωτερικούς-στη «λευκή ζώνη»- θα αυξηθεί η χωρητικότητα στα γήπεδα της Ιταλίας. 

Η σχετική απόφαση θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες, και έφτασε μετά από κοινή εισήγηση του υπουργού Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντζα και της υφυπουργού Αθλητισμού, Βαλεντίνα Βετσάλι.

Όπως αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport,  «είναι ξεκάθαρο ότι τα γήπεδα θα αυξήσουν τη χωρητικότητα από 50% σε 75% το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου (27η αγωνιστική του πρωταθλήματος). Ωστόσο, δεν αποκλείεται εντελώς, εάν η διαδικασία κινηθεί γρήγορα, η έναρξη ισχύος του διατάγματος με συνακόλουθη αύξηση της χωρητικότητας να γίνει λίγες μέρες νωρίτερα και στις 24, στον αγώνα Νάπολι-Μπαρτσελόνα (σ.σ: Europa League)».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «έγινε προσπάθεια από πολλά πολιτικά κόμματα να πάνε κατευθείαν στο 100%, αλλά η πρωτοβουλία σταμάτησε αμέσως από τον Υπουργό Υγείας Ρομπέρτο ​​Σπεράντζα, ο οποίος ωστόσο, έχοντας πάντα υπόψη την καμπύλη μετάδοσης, θα επανεξετάσει το θέμα σύντομα, ώστε να επιστρέψουμε σε γεμάτα γήπεδα λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου.»

To Top