Η Ιταλία κατέσχεσε ακίνητα αξίας 105 εκατ. ευρώ από τον Μαζέπιν!

Ο Μαζέπιν έχει συμπεριληφθεί σε λίστα κυρώσεων της ΕΕ μαζί με τον πατέρα του, τον οποίο η επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιέγραψε ως στενό συνεργάτη του Πούτιν.

Η Ιταλία έχει κατασχέσει ακίνητα αξίας περίπου 105 εκατομμυρίων ευρώ (114,45 εκατομμυρίων δολαρίων) που ανήκαν στον Ρώσο πρώην οδηγό της Formula 1, Νικίτα Μαζέπιν και τον ολιγάρχη πατέρα του, δήλωσαν δύο αστυνομικές πηγές στο Reuters τη Δευτέρα.

Η επιχείρηση είχε στόχο μια βίλα – γνωστή ως Rocky Ram – που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού της Σαρδηνίας. Αποτελεί μέρος ευρύτερων προσπαθειών με στόχο την τιμωρία των πλούσιων Ρώσων που συνδέονται με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Μαζέπιν. Ο Ρώσος, ο οποίος απολύθηκε τον Μάρτιο από την αμερικανική ομάδα F1 Haas, έχει συμπεριληφθεί σε λίστα κυρώσεων της ΕΕ μαζί με τον πατέρα του, Dmitry, τον οποίο η επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιέγραψε ως μέλος του στενού κύκλου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ιταλική αστυνομία έχει κατασχέσει βίλες και γιοτ αξίας άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ από πλούσιους Ρώσους που είχαν συμπεριληφθεί σε λίστες κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που κατασχέθηκε μέχρι στιγμής είναι ένα σούπερ γιοτ ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Andrey Igorevich Melnichenko, αξίας περίπου 530 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε στο βόρειο λιμάνι της Τεργέστης.


To Top