Η Κίνα απέσυρε τον Εζίλ από γνωστό video game

Η εταιρεία που διανέμει το ePES 2020 στην Κίνα αποφάσισε να αποσύρει τον Μεζούτ Εζίλ από τις τρεις εκδόσεις του video game εξαιτίας των δηλώσεών του κατά της κυβέρνησης για τη συμπεριφορά απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει η κόντρα του Μεζούτ Εζίλ με την κυβέρνηση της Κίνας ύστερα από τις δηλώσεις του Γερμανού μεσοεπιθετικού εναντίον της. Συγκεκριμένα, ο σούπερ σταρ της Άρσεναλ κατηγόρησε, με ανάρτηση στο Instagram, την Κίνα για εχθρική συμπεριφορά απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων.

Αποτέλεσμα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας να μην μεταδώσει το Άρσεναλ – Σίτι ως “αντίποινα”, ενώ λίγες ημέρες αργότερα η NetEase Games, η εταιρεία που διανέμει το ePES 2020 στη χώρα, αποφάσισε να αποσύρει τη μορφή του 31χρονου σταρ από τις τρεις εκδόσεις του video game.

Μάλιστα, για να εξηγήσουν την απόφασή τους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας τόνισαν πως το σχόλιο για τη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων “πλήγωσε τους Κινέζους φιλάθλους και παραβίασε το αθλητικό πνεύμα. Δεν το καταλαβαίνουμε, δεν το αποδεχόμαστε, ούτε το συγχωρούμε”.

To Top