ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κίνηση ανθρωπιάς του Super 3 και το μήνυμα: “Εδώ δεν υπάρχει φόβος”

Η κίνηση ανθρωπιάς του Super 3 να στηρίξει εμπράκτως με υλικά αγαθά και όχι μόνο τους πρόσφυγες στην Ειδομένη δεν πέρασε απαρατήρητη. Και πως θα μπορούσε άλλωστε; Οπαδός του Άρη σε προσωπικό του blog κατέγραψε τις σκέψεις του για την ενέργεια του συνδέσμου και κατ’ επέκταση του συλλόγου.

Refugees Welcome

Ζώντας σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, η δίνη της οποίας είναι τέτοια, που έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όσα είχαμε για δεδομένα στην κοινωνία μας. Ανεργία, φτώχεια, ανάγκη, προσφυγιά, πρωταγωνιστούν και επικρατούν στην καθημερινότητα όλων.

Θεμέλιος λίθος για να βγούμε αλώβητοι από αυτή την περιδίνηση, δε θα μπορούσε παρά να είναι το μοναδικό όπλο των λαών, η αλληλεγγύη. Όχι φιλανθρωπία, ούτε εθελοντισμός αλλά πρωτοβουλία αλληλέγγυων ανθρώπων σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν μόνοι τη δύσκολη κατάσταση που τους έλαχε να βιώσουν.

Ως ενεργό κύτταρο αυτής της κοινωνίας, δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από καμία ενέργεια βοήθειας και προσπάθειας ανακούφισης των αποκλεισμένων συνανθρώπων μας. Πρεσβεύοντας όλα αυτά τα οποία έχουμε μέσα μας, κόντρα στη μόδα της εποχής που θέλει τους ανθρωποφάγους ρατσιστές να εκφράζουν δημόσια την άρρωστη ιδεολογία τους, χωρίς καμία ντροπή.

Ενάντια στην απουσία και παντελή αδιαφορία του κράτους και των υποτιθέμενων κοινωνικών δομών του. Στηρίζουμε όποιον το έχει ανάγκη, όπως και όποτε το χρειάζεται. Θέτοντας την αλληλεγγύη απέναντι από το μίσος που συναντάμε στους ανθρώπους. Αυτό που σέρνεται ύπουλα και πάντα βρίσκει τρόπους να ανεβαίνει με πολιτικούς, και όχι μόνο, δυνάστες.

Η αλληλεγγύη είναι μια πράξη αντίστασης, σε όλους αυτούς που θέλουν το μίσος να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις στις εκλογές. Σε αυτούς που έχουν τάσεις εθνικιστικές και στήνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις σε αυτά.

Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε καιρούς κρίσης, στους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και διεκδικούν το ίδιο δικαίωμα με εμάς στη ζωή.

Πρόσφυγες καλώς ήρθατε, εδώ δεν υπάρχει φόβος.

To Top