Η ΚΑΕ κατέθεσε αίτημα για αποπληρωμή του χρέους προς το Δημόσιο σε 90 δόσεις

Η οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ Άρης περνά μέσα από την υπαγωγή της στο άρθρο 99. Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση οι άνθρωποι της ομάδας κατέθεσαν σήμερα στο αρμόδιο δικαστικό τμήμα της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών για πρόταση ρύθμισης του χρέους προς το Δημόσιο σε 90 δόσεις που αν γίνει δεκτό θα αποτελέσει τεράστια “ανάσα” για την ομάδα.

Ο εκ των νομικών της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ που χειρίζονται την υπόθεση, Γιώργος Οικονόμου και ο επίσης δικηγόρος και οικονομολόγος που ορίστηκε από το δικαστήριο ως διαμεσολαβητής, Χρήστος Κωνσταντινίδης βρέθηκαν σήμερα στη ΦΑΕ. Εκεί υπέβαλλαν την αίτηση ζητώντας από το Δημόσιο να υπογράψει την συμφωνία εξυγίανσης που θα δίνει στον Άρη τη δυνατότητα να αποπληρώσει το χρέος προς το Δημόσιο σε 90 δόσεις. Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι κίτρινοι δεν ζητούν να τους χαριστούν χρέη αλλά να διευκολυνθούν για να μπορέσουν να τα αποπληρώσουν.

Μέσα στις επόμενες μέρες ο Γιώργος Οικονόμου θα καταθέσει και κάποια επιπλέον πιστοποιητικά, τα οποία αφορούν φυσικά πρόσωπα που ήταν πρόεδροι στην ΚΑΕ.  Ο φάκελος θα σταλεί στην Αθήνα στο Υπουργείο Οικονομικών και υπάρχει αισιοδοξία πως θα εγκριθεί  ώστε να συνταχθεί το συμφωνητικό, το οποίο στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο δικαστήριο που επιβλέπει το “άνοιγμα” του άρθρου 99. Είναι πολύ πιθανό πάντως να ταξιδέψουν στην Αθήνα άνθρωποι της ΚΑΕ μαζί με τον πρώην πρόεδρο, Θανάση Τζεβελέκη για μιλήσουν σε αρμόδια όργανα και να υποστηρίξουν  το αίτημα των 90 δόσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σχετική διαδικασία αφορά μόνο εταιρείες που θέλουν να μπουν σε καθεστώς οικονομικής εξυγίανσης και προβλέπεται από το «άνοιγμα» της διαδικασίας του συγκεκριμένου πτωχευτικού κώδικα. Η απόφαση αναμένεται σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα.

To Top