Η ΚΑΕ “σκιαγραφεί” το προφίλ της Διναμό Τιφιλίδας

Η Dinamo Tbilisi είναι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Άρης τη σεζόν 2018-2019, στο δρόμο για τους ομίλους του Basketball Champions League.

Η ανάλυση της ΚΑΕ:

Οι «κίτρινοι» αγωνίζονται σήμερα (20/09, 18:00) στην έδρα της πρωταθλήτριας Γεωργίας και πιο πετυχημένης ομάδας στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στην πλούσια ευρωπαϊκή τους ιστορία που θα αναμετρηθούν με ομάδα από τη Γεωργία.

Η Dinamo είναι ένας σύλλογος με μεγάλη παράδοση. Το 1962 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (σημερινή Ευρωλίγκα) και ήταν φιναλίστ το 1960. Επίσης έχει φτάσει και στον τελικό του Κυπέλλου Saporta το 1969, χάνοντας από την Slavia Praha. Μετρά επτά κατακτήσεις Πρωταθλημάτων και τριών Κυπέλλων Γεωργίας.

Πέρυσι στέφθηκε πρωταθλήτρια, έχοντας τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου (21-11). Στους τελικούς «έσπασε» την έδρα της πρωτοπόρου Kutaisi και με νίκες 3-2 πήρε τον τίτλο.

Στην Ευρώπη, αφού αποκλείστηκε στα προκριματικά του Basketball Champions League με δύο ήττες από την ισπανική Badalona, συμμετείχε στο FIBA Eυrope Cup, γνωρίζοντας έξι ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι πρωταθλητές Γεωργίας έχουν ανανεώσει τη σύνθεση τους σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Ο Κροάτης σέντερ, Domagoj Bubalo (27, 2,12) που ήταν η τελευταία χρονικά προσθήκη στο ρόστερ τους, είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την περυσινή θητεία του στον Ηρακλή, στο πρωτάθλημα της Α2. Εμπειρία από την Ελλάδα έχει και ο Αμερικανός φόργουορντ, Lamont Mack (31, 2,01), ο οποίος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ ενάμιση χρόνο, από το 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011.  Η Dinamo Tbilisi έχει στη σύνθεση της ακόμη τρεις Αμερικανούς, τον Reger Dowell (27, 1,85), τον JalenMcGaughy (23, 2,08) και τον Jordan Swopshire (23, 2,01).

Ο Merab Bokolishvili (26, 1,94) και ο Mikhail Berishvili (31, 2,03) είναι οι δυο γηγενείς που ξεχωρίζουν στο ρόστερ της αντιπάλου του ΑΡΗ, καθώς αποτελούν μέλη της Εθνικής Γεωργίας και έπαιξαν στον πρόσφατο αγώνα με την Ελληνική ομάδα για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, ο οποίος έγινε στη Γεωργία. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει κληθεί και ο Mikhail Chochua (31, 1,92), που είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της Dinamo.

Προπονητής της είναι ο Irakli Khostaria, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της από το 2011 και συνεργάτες του είναι ο Mamuka Turashvili και ο Marko Minic.

Έδρα της το «Tbilisi Sports Palace», χωρητικότητας 10 χιλιάδων θέσεων.

To Top