Η Καλαμάτα πέταξε έξω από τους 16 την ΑΕΛ, προκρίθηκε και ο ΠΑΣ Γιάννινα

Η Καλαμάτα πέταξε έξω από τους 16 την ΑΕΛ, προκρίθηκε και ο ΠΑΣ Γιάννινα για το κύπελλο Ελλάδας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά:

Η Καλαμάτα άντεξε στην πίεση της ΑΕΛ και γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος χάρη στη νίκη της με 3-0 στο πρώτο ματς στη Μεσσηνία. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο τερματοφύλακας Στεφανάκος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΛ αφού μόλις τρία λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή στην επανάληψη ο Τσιβελεκίδης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ουάρντα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να «γράψει» το 1-0, το οποίο δεν στάθηκε αρκετό…

Πλέον ο αγώνας παίζονταν στο «μισό» των φιλοξενουμένων, οι οποίοι όμως είχαν τον Στεφανάκο σε πολύ καλή βραδιά. Ο γκολκίπερ τους είπε «όχι» στους Κάτσε, Ουάρντα στη διπλή ευκαιρία του 64′ και στον Μόρα (κεφαλιά, 78′), ενώ ήταν σταθερός σε όλες τις κινήσεις του, Την ίδια στιγμή οι Μπούστος, Στάνκοβιτς, Ντάουντα αστόχησαν από καλή θέση, ενώ στο 87′ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ του Ντάουντα, με τη φάση να δείχνει οριακή.
Ετσι μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Λάρισα έγινε η πρώτη, χρονικά, ομάδα της SL1 που έμεινε εκτός διοργάνωσης.
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος(46′ Καρανίκας), Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπούστος, Ουάρντα, Ασούμπρε (46′ Νουνιτς), Ντάουντα
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Τζόκιτς (81′ Δήμος), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Οσμάναγκιτς (57′ Μπάμπιτς), Βουκμίροβιτς (85′ Ράκιτς).

Με το υπέρ του 1-0 του πρώτου αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα διαχειρίστηκε την αναμέτρησης με την Βέροια επικράτησε με 2-1 και στην ρεβάνς στην πόλη της Ημαθίας και πανηγύρισε την πρόκρισή του στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο 37′ ο Παμλίδης με σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να κοντράρει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας τον ΠΑΣ σε θέση… οδηγού (0-1). Η απάντηση της Βέροια ήταν άμεση και στο 41ο λεπτό ο Μεληκιώτης με εξαιρετική λόμπα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιαννίκογλου ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους σε 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης του ΠΑΣ Γιάννινα, μπήκε από τον Σταύρο Πήλιο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ του ΠΑΣ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε τους παίκτες του ΠΑΣ, να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος με συνολικό σκορ 3-1.

Βέροια: Τσιμόπουλος, Ζούρκος Αλ., Στάμου. Μανιώτης, Μουχάλης, Μπλέτσας, Ταϊρης, Μεληκιώτης (53′ Πέντα), Χαντζάρας (73′ Πασάς), Σκαθαρούδης, Σιμόνι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Σκόνδρας, Ζιούλης, Λιάσος, Π. Γκαρσία (70′ Σιόντης), Νάουμετς (77′ Ράντοβατς), Λέο, Ξυδάς (89′ Λώλης), Παμλίδης.

Πέμπτη, 5/12

Λαμία-Αιολικός Α.Ε.Π.Σ. (15:00)
Βόλος-Πανσερραϊκός (17:15)
Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή (19:30)

To Top