ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η καλύτερη εμφάνιση που “χάθηκε” μέσα στον…. βούρκο του ΟΑΚΑ πεισμώνει τον Άρη!

H διαιτητική πλαστογραφία του ντέρμπι με την ΑΕΚ μονοπώλησε το ενδιαφέρον και τα σχόλια, αδικώντας σίγουρα την πολύ καλή εμφάνιση του Άρη στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι της φέτος απέναντι σε μια ομάδα που κατ’ ευφημισμό παρουσιάστηκε τις τελευταίες βδομάδες ως το “νέο θαύμα” του πρωταθλήματος, την είχε στα… σχοινιά, αλλά ήταν μια εμφάνιση που χάθηκε μέσα στον εξωαγωνιστικό… βούρκο των γεγονότων της Κυριακής.

Οι αριθμοί μπορούν ενδεχομένως να περιγράψουν ένα μέρος από τα όσα έδειξε η κιτρινόμαυρη ομάδα. Ο Άρης είχε στο τέλος του αγώνα 64% κατοχή της μπάλας και η ΑΕΚ 36%. Σημειωτέον ότι η αποβολή του Μήτογλου σημειώθηκε στο 71′, που σημαίνει ότι η τεράστια διαφορά στα ποσοστά αυτά δεν διαμορφώθηκε από τη στιγμή που η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά από πολύ νωρίτερα.

Ο Άρης κατέβηκε για την νίκη και την διεκδίκησε. Δεν είναι τυχαίο ότι το παιχνίδι έκλεισε με 18 τελικές του Άρη έναντι 4 (!) μόνο της γηπεδούχου ΑΕΚ, όπως και 13-0 στα κόρνερ!

Επίσης, ο Άρης είχε λιγότερα λάθη από την ΑΕΚ (17 έναντι 21), μόλις μία (1) απόκρουση έναντι έντεκα (11) της ΑΕΚ, μόλις 5 επεμβάσεις έναντι 15 της ΑΕΚ, 18 κλεψίματα έναντι 15 της ΑΕΚ, 11/26 γεμίσματα έναντι 3/8 της ΑΕΚ! Επιπλέον είχε 473 πάσες (η ΑΕΚ κάτι περισσότερο από τις μισές, 280), με 83% ποσοστό ακρίβειας σε αυτές. Τέλος ο Άρης είχε κι ένα δοκάρι, που σημαίνει ότι ήταν ο μεγάλος άτυχος της υπόθεσης, πέρα από μεγάλος αδικημένος.

Αυτά αναφέρουν τα νούμερα. Στο τέλος βέβαια, οι κιτρινόμαυροι έφυγαν με την πικρία της αδικίας και μηδέν βαθμούς στο σακούλι, περιμένοντας την επιστροφή στις επιτυχίες μέσα στον Βόλο. Όπως σημείωσαν όλοι μετά το τέλος του αγώνα και υπογράμμισε χθες και ο τιμ μάνατζερ του Άρη Θωμάς Ναζλίδης όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ τους πεισμώνουν ακόμη περισσότερο για την συνέχεια.

To Top