Η καλύτερη ενδεκάδα για το 2023 έχει μέσα Μέσι, Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ, Χάαλαντ αλλά όχι Κριστιάνο

Όπως κάθε χρόνο, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου δημοσίευσε την ιδανική ενδεκάδα της χρονιάς και περιλαμβάνει ονόματα τόσο σημαντικά, όπως αυτό του Παγκόσμιου πρωταθλητή, Λιονέλ Μέσι, του Τζουντ Μπέλιγχαμ που θαυμάζει ο κόσμος στη Ρεάλ Μαδρίτης και του Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέκτησε τρεις τίτλους.

Άλλοι που εμφανίζονται στην ενδεκάδα, καθώς δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Και οι δύο καλούνται να βασιλέψουν το 2024 και τα επόμενα χρόνια, γνωρίζοντας ότι ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκονται ήδη μακριά από τα φώτα των Μέσων ενημέρωσης.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη στην καλύτερη ενδεκάδα, είναι η εμφάνιση του ή που μπαίνει κρυφά στην ενδεκάδα είναι και η Μιν Τζάε Κιμ. Ο Νοτιοκορεάτης σέντερ μπακ ήταν μια από τις μεγάλες αποκαλύψεις το 2023 και η σεζόν του στη Νάπολι του Σπαλέτι ήταν απλά θεαματική. Επίσης οι Ντε Μπρόινε και Ρόδρι που επιλέχθηκαν ήταν αναπόσπαστο μέρος της περυσινής σεζόν της Μάντσεστερ Σίτι, που κέρδισε το τρεμπλ.

Από την άλλη εκτός καλύτερης 11αδας έμεινε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 38χρονος Πορτογάλος αστέρας σημείωσε 54 γκολ το 2023, αλλά όπως φάνηκε τα κατορθώματα του απορρίφθηκαν από την IFFHS, η οποία επέλεξε τους Κιλιάν Εμπαπέ, Έρλινγκ Χάαλαντ και Χάρι Κέιν για την επιθετική τριπλέτα.

Το 2023, ο Νορβηγός σημείωσε 44 γκολ ενώ ο αρχηγός της Αγγλίας πέτυχε 43 γκολ. Όσο για τον Γάλλο, σκόραρε 42 φορές. Όσον αφορά την αμυντική γραμμή, αυτή περιέχει το ζευγάρι της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις και Κιμ Μιν-τζάε, καθώς και τον Ρούμπεν Ντίας, ενώ ο Έντερσον είναι κάτω από τα γκολπόστ.

Αυτή είναι η ιδανική ενδεκάδα της IFFHS για το 2023: Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Μιν Τζάε Κιμ, Ντέιβις, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ, Χάαλαντ και Χάρι Κέιν.

To Top