Η καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ ο Γκουαρντιόλα είναι η… Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα που έχει δει ποτέ και μαντέψτε… αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της δεκαετίας 1980-1990!

Για πολλούς η δική του Μπαρτσελόνα είναι ό,τι καλύτερο έχουν δει. Για τον ίδιο όμως η ομάδα που παρουσίασε το ομορφότερο θέαμα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της δεκαετιάς 1980-1990.

Κι αυτό το είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Καταλανός τεχνικός που με την Μπάρτσα ως προπονητής κατέκτησε τα πάντα.

«Η Ρεάλ της La Quinta del Buitre (1980-1990), με όλο το σεβασμό, είναι το καλύτερο που έχω δει. Εμείς χαρήκαμε γιατί η Μίλαν του Σάκι τους απέκλειε στην Ευρώπη. Ο Κρόιφ πάντα μας έλεγε ότι ήμασταν καλύτεροι. Πριν το ματς με την Τενερίφη, για παράδειγμα, μας έλεγε ότι η Ρέαλ θα χάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Χόρχε Βαλδάνο, τον πρώην άσο της Ρεάλ.

Για το τέλος της καριέρας του είπε ότι είναι όνειρό του είναι να βρεθεί εκεί απ’ όπου άρχισε, δηλαδή την Μπαρτσελόνα ενώ… έσταξε μέλι για τον Ντε Μπρόινε λέγοντας ότι δεν του πουλάει με την ρήτρα του Βέλγου να αγγίζει τα 250.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο Πέπε, φαίνεται να μην επηρεάζεται από την κριτική, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κόσμος που με θέλει και κόσμος που δεν με γουστάρει καθόλου. Ίσως για τον τρόπο που εκφράζομαι ή τοποθετούμαι. Θα τελειώσω την προπονητική μου καριέρα χωρίς μεσοβέζικες τοποθετήσεις».

Για το αν θα αναλάμβανε την εθνική Αργεντινής; «Όχι, σας παρακαλώ», απάντησε γελώντας.

Ποιος ήταν ο αγαπημένος του συμπαίκτης; «Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο ήταν από τους πιο απίστευτους συμπαίκτες που είχα. Περπατούσε κουτσός και πάντα ήταν εκεί που φανταζόμουν».

Για τον Τύπο σε Ισπανία και Αγγλία: «Στην Ισπανία σου κάνουν ζημιά, στην Αγγλία σου ασκούν κριτική. Η σκληρότητα που υπάρχει στον ισπανικό Τύπο δεν υπάρχει ούτε στην Αγγλία, ούτε στη Γερμανία».

To Top