Η… κατήχηση του Τζιοβάνι στον Καστίγιο και η μεγάλη πίστη του Νέρι!

Ο Νέρι Καστίγιο είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με επτά γκολ σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, βρίσκεται σε υψηλές… πτήσεις και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της αγωνιστικής αντεπίθεσης των κίτρινων. Ο Μεξικάνος επιθετικός των κίτρινων έχει βρει τον εαυτό του, δίνει τις απαντήσεις του στο γήπεδο και δεν κρύβει τη μεγάλη πίστη που έχει στον Κύριο, έχοντας τη βοήθεια ενός φίλου από τα παλιά… Του Τζιοβάνι Σίλβα!

Ένα από τα… μυστικά της αγωνιστικής αναγέννησης του 28χρονου επιθετικού των κίτρινων είναι το περιβάλλον του. Ο Καστίγιο έχει λίγους, αλλά καλούς φίλους που τον έχουν στηρίξει στα δύσκολα, στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που ζει τους τελευταίους μήνες. Κάτι που αναγνωρίζει…

Έχει, όμως και καλούς φίλους αρκετά μακριά, οι οποίοι είναι εκλεκτοί και δεν παύουν να τον στηρίζουν ηθικά. Όπως για παράδειγμα ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και συμπαίκτης του Καστίγιο στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Τζιοβάνι από την κοινή παρουσία του στον Ολυμπιακό με τον Καστίγιο, είχε τον νυν ποδοσφαιριστή του Άρη σαν… μικρό του αδελφό. Τον βοήθησε πολύ,  μαζί με το τότε άλλο μεγάλο αστέρι της ομάδας του Πειραιά, τον Ριβάλντο. Ο 40χρονος σήμερα Τζιοβάνι δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη και την εκτίμησή του για τον Καστίγιο, όπως και ο τελευταίος δεν έκρυψε την εκτίμηση για τις συμβουλές και την… κατήχηση από αυτόν. Ειδικά για την συμπαράσταση που έτυχε στα δύσκολα.

Τζιοβάνι και Καστίγιο επικοινωνούν συχνά. Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο δεύτερος, τον στήριξε ηθικά. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν έγινε μάλιστα σε δημόσια… θέα. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που κοινοποιήθηκε στο facebook λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα Ξάνθη – Άρης.

Τζιοβάνι: «Γεια σου… ασχημούλη! Πώς είσαι; Ελπίζω να είσαι καλά και να έχεις πίστη στον Κύριο. Εκείνος μπορεί να βοηθήσει…»
Καστίγιο: «Πάντοτε έχω πίστη σ’ Εκείνον, εσύ μου το έμαθες αυτό…».

Ο Καστίγιο δεν έκρυψε ότι αντλεί πνευματική δύναμη από την πίστη του, έχοντας… γαλουχηθεί από τον Τζιοβάνι, όπως δεν έκρυψε τη μεγάλη του δίψα να παίξει ποδόσφαιρο στον Άρη και να δείξει ότι παραμένει ένας σπουδαίος παίκτης και όχι «ένα χαμένο ταλέντο». Προς το παρόν το αποτέλεσμα τον δικαιώνει…

To Top