“Η καταστροφή του Άρη δεν συμφέρει τους… πιστωτές”!

Η πραγματικότητα είναι σκληρή… Η καθημερινότητα του Άρη γυρίζει γύρω από λέξεις επιβίωση, οικονομικός στραγγαλισμός, άρθρο 99, απειλή πτώχευσης…

Ποιες είναι οι ευεργετικές διατάξεις και ποιοι οι κίνδυνοι υπαγωγής μιας εταιρείας στο άρθρο 99; Ισχύουν τα όσα λέγονται ότι η ΠΑΕ κινδυνεύει με πτώχευση, στην περίπτωση που δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της;

Ο δικηγόρος Αργύρης Αργυριάδης -μέλος της επιτροπής των νομικών που κατέθεσαν χθες στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την αίτηση για λογαριασμό της ΠΑΕ Αρης- ανέλυσε σε αθηναϊκή εφημερίδα το άρθρο 99, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες του συγκεκριμένου δικογράφου, καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε διαδικασία εκδίκασης και δεσμεύεται από το επαγγελματικό απόρρητο.

 Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Goal”:
«Το άρθρο 99 είναι μια διαδικασία συναινετικής διαβούλευσης ανάμεσα στην εταιρεία και τους πιστωτές της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και μια ΠΑΕ είναι Ανώνυμη Εταιρεία. Η προσωρινή εντολή που χορηγείται μετά την εκδίκαση λειτουργεί σαν αλεξικέραυνο της εταιρείας προκειμένου με ηρεμία να εξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία και να γίνουν οι απαραίτητες επαφές. Αυτό που προτείνουμε εμείς στην εταιρεία είναι το πλάνο να είναι ρεαλιστικό, για να μπορέσει να εκτελεστεί.

Να μη δημιουργούνται φρούδες ελπίδες ούτε στα μέλη της εταιρείας ούτε και στους πιστωτές. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι το δικαστήριο επικυρώνει μια συμφωνία, η οποία πρέπει να τηρηθεί. Αν η εταιρεία δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, τότε η συμφωνία αυτή ακυρώνεται και στο θέμα των χρεών τα πράγματα επιστρέφουν στην αρχική κατάσταση. Δεν ισχύει, όμως, αυτό που ακούγεται ότι η εταιρεία πτωχεύει αυτόματα. Το να καταστραφεί, άλλωστε, μια εταιρεία δεν συμφέρει ούτε τους πιστωτές, καθώς θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους».

To Top