ΑΠΟΨΕΙΣ

Η “καυτή πατάτα” σε Καρυπίδη, Πάρντιου, παίκτες! Λύσεις και αντίδραση για την απόδραση από την κρίση

Ο Άρης βιώνει την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων χρόνων. Όχι γιατί έχασε απλά δυο συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά κυρίως γιατί παρουσίασε με Βόλο και με ΑΕΚ μια προβληματική εικόνα. 

Συνολικά, οι κιτρινόμαυροι είχαν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να παρουσιαστούν σε τόσο άσχημη αγωνιστική κατάσταση. Ίσως δεν το είχαν κάνει ποτέ στο παρελθόν σε τέτοια κλίμακα, παρουσιάζοντας λάθη επί λαθών, αδυναμίες, έλλειψη αγωνιστικού πλάνου, πάθους, καθαρού μυαλού.

Είναι ξεκάθαρο εκ του αποτελέσματος πλέον, ότι ο Άρης “πληρώνει” δυο σημαντικά λάθη που έγιναν στο… χορτάρι, αλλά κι εκτός αγωνιστικού χώρου και πλέον με πρώτο από όλους τον Θόδωρο Καρυπίδη και στη συνέχεια τον Άλαν Πάρντιου και τους παίκτες να έχουν πλέον την “καυτή πατάτα” στα χέρια τους να βρουν τις λύσεις και να αποδράσουν από την κρίση.

Στο χορτάρι, αγωνιστικά ο Άρης παρουσιάζει κενά (ειδικότερα στον χώρο του κέντρου), που δεν καλύφθηκαν από τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Οι παίκτες που ήρθαν ονόματα σίγουρα, πολλοί με περγαμηνές και σημαντικό βιογραφικό, αλλά δεν κατάφεραν να καλύψουν ή και να βελτιώσουν τις αποχωρήσεις. Αποτέλεσμα ο Άρης να παρουσιάζει μια προβληματική εικόνα που επί της ουσίας ανέδειξε τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού σε ότι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Μάλιστα οι τραυματισμοί παικτών όπως οι Μπράμπετς και Ντουκουρέ ήρθαν να τα… αναδείξουν ακόμη περισσότερο.

Εδώ είναι θέμα Πάρντιου να βρει τον τρόπο να διορθώσει τις αδυναμίες, με βάση το υλικό που διαθέτει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου που θα σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω του Μουντιάλ, να εμπνεύσει και να αλλάξει ρότα. Mε ρεαλισμό και αποφασιστικότητα… Σε αυτό φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα αντανακλαστικά και η διάθεση των παικτών να αναλάβουν δράση για να αντιστρέψουν την κατάσταση…

Ο Πάρντιου είναι μπαρουτοκαπνισμένος σίγουρα. Το ζητούμενο είναι πόσο άμεσα μπορεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα τη σημερινή. Την ίδια ώρα και οι ποδοσφαιριστές, καλούνται να δείξουν τον απαιτούμενο επαγγελματικό, αλλά και τη στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στον σύλλογο και τον κόσμο του.

Εξωαγωνιστικά, είναι δεδομένο ότι η κιτρινόμαυρη ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, θωράκιση, μέσα από την παρουσία στελεχών-συνεργατών. Το έχουμε επισημάνει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ο Άρης δεν μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά, όσο κυριαρχεί ο συγκεντρωτισμός εξουσιών, αποφάσεων, επιλογών σε ένα και μοναδικό πρόσωπο, αυτό του Θόδωρου Καρυπίδη. Ένας δεν μπορεί να τα κάνει όλα, όσο ικανός κι αν είναι, όσο κι αν αγαπάει την ομάδα, ειδικά σε έναν σύλλογο υψηλών απαιτήσεων, όπως είναι ο Άρης. Άλλωστε έχει ειπωθεί κατά κόρον η ενίσχυση με στελέχη της ΠΑΕ Άρης.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, ο κόσμος που βρέθηκε και πάλι στο πλευρό του Άρη δικαιολογημένα είναι σκασμένος, προβληματισμένος, αναζητεί τη δύναμη για να συνεχίσει να στηρίζει αυτό που αγαπά. Οι αποδοκιμασίες της Κυριακής κατέγραψαν αυτήν την κατάσταση που βιώνουν οι φίλαθλοι.

Μπροστά στον Άρη είναι τώρα το παιχνίδι με τον Ιωνικό το ερχόμενο Σάββατο, στο οποίο η ομάδα πρέπει να βγάλει αντίδραση, να επιστρέψει στις νίκες, όχι για να βάλει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, αλλά για να καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή, αποφεύγοντας την δίνη της εσωστρέφειας.

To Top