Η «καυτή πατάτα» των συνδέσμων

Ο νέος αθλητικός νόμος μπορεί να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σχετικά με τις αναφορές στους Άραβες –λόγω φυσικά και κάποιων καλοθελητών που υποδαύλισαν το θέμα- όμως έχει και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα για τις ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Super League συμφωνεί σχεδόν σε όλα με την ΕΠΟ, ωστόσο, έχει κάποιες επιπλέον παρατηρήσεις-διαφωνίες σε σχέση με το νέο νόμο, τις οποίες θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή.

Στο σημείο αυτό  θα πρέπει να αναφέρουμε  ότι την Πέμπτη, στη Βουλή συζητήθηκαν σε επίπεδο κομμάτων οι διατάξεις του νέου νόμου και την Τρίτη καλεσμένοι είναι οι φορείς του ποδοσφαίρου για να αναπτύξουν τις απόψεις τους. Πάμε όμως στο «ζουμί» και στα κρίσιμα σημεία στα οποία και υπάρχουν τα προβλήματα.

Καταρχήν η  Super League διαφωνεί κάθετα στο κομμάτι των συνδέσμων τους οποίους ο νέος νόμος θέλει να βρίσκονται υπό την ευθύνη των ΠΑΕ. Οι ευθύνες βέβαια συνεπάγονται και τιμωρίες όταν τα όρια ξεπερνιούνται.

Εκεί είναι και το πρόβλημα καθώς η δράση των μελών ενός συνδέσμου θα έχει επιπτώσεις στην ΠΑΕ στην οποία ανήκει. Μια «καυτή» πατάτα την οποία οι ΠΑΕ θέλουν να αποφύγουν. Παρόμοιας υφής θέμα είναι και αυτό των μετακινήσεων για τις οποίες ο νέος νόμος και πάλι προβλέπει την ευθύνη στις ΠΑΕ ακόμα και αν η μετακίνηση γίνεται με ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Μια ακόμα μεγάλη διαφωνία έχει να κάνει με την ΕΕΑ και τον ρόλο της, τον οποίο οι ΠΑΕ θέλουν λιγότερο ισχυρό και χωρίς την δυνατότητα να επιβάλλει ποινές. Βέβαια αν δει κανείς τις ποινές που επιβάλλει η Super League και η ΕΠΟ τότε καταλαβαίνει κανείς ότι ο Γερουλάνος θα παλέψει για τον ουσιαστικό ρόλο της ΕΕΑ.

Η ουσία είναι ότι το ποδόσφαιρο προσπαθεί να κρατήσει όσα περισσότερα μπορεί υπό την δικαιοδοσία των οργάνων του, αλλά παράλληλα σε θέματα που «καίνε» να μην έχουν οι ΠΑΕ την ευθύνη. Όπως λέμε την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Κλασσική περίπτωση ελλήνων παραγόντων…

Πηγή: soccerplus.gr

 

To Top