Η Κλουζ Ναπόκα νίκησε την Τουρκ Τέλεκομ (80-71) και ξεκίνησε με το δεξί στο EuroCup

Η Κλουζ Ναπόκα έκανε τα εύκολα δύσκολα στο δεύτερο μέρος, μετά από ένα τρομακτικό πρώτο ημίχρονο (50-26), όμως τελικά αναχαίτισε την αντεπίθεση την Τουρκ Τέλεκομ και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στη πρεμιέρα του φετινού Eurocup.

Η Κλουζ Ναπόκα μπήκε στο παρκέ με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και μετά από μόλις δύο αγωνιστικά λεπτά βρέθηκε να προηγείται με 12-0! Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 28-14 με τον Κάρελ Γκούζμαν να κάνει θραύση και την Τουρκ Τέλεκομ να έχει «βραχυκυκλώσει» στην άμυνα των Ρουμάνων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά άνοιξε ακόμη περισσότερο, με τους Τούρκους να μην θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα που έφτασε στο μεγάλο τελικό του Eurocup (και λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι παρέμειναν στο ρόστερ μόλις δύο παίκτες). Το +27 του 19′ (50-23) ήταν και η μεγαλύτερη τιμή στη διαφορά με τον ΜακΝτάφι να βάζει το δεύτερο τρίποντο (2/11) της Τουρκ στο πρώτο μέρος για να διαμορφώσει το 50-26 του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε εντελώς διαφορετικά με την Τουρκ Τέλεκομ του κόουτς Τσάνακ να βγαίνει αποφασισμένη για να παλέψει. Με ένα φοβερό και τρομερό 9-26 επιμέρους σκορ η τουρκική ομάδα κατάφερε να φέρει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (59-52) και λίγο αργότερα με τον Ταϊρόν Γουάλας να βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο, να μειώσει στο δίποντο (61-59). Όλα αυτά μάλιστα χωρίς τον βασικό σέντερ Στίβεν Ίνοχ (πρώην Μπασκόνια), ο οποίος αποβλήθηκε από το τρίτο δεκάλεπτο με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή.

Η ανατροπή έμεινε στη μέση όμως για την ομάδα της Άγκυρας. Η Κλουζ ανασυντάχθηκε, έσφιξε τα λουριά στην άμυνα και με αιχμή του δόρατος τον Μπράις Τζόουνς Jr. κατάφερε να διατηρήσει μία απόσταση και να τελειώσει το ματς με επικράτηση εννέα πόντων (80-71).

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές οι Κάρελ Γκούζμαν και Μπράις Τζόουνς Jr. με 14 πόντους έκαστος. Για τους ηττημένους, που χρειάζονται πολύ δουλειά καθώς είναι μία εξ’ ολοκλήρου νέα ομάδα, ο Ταϊρόν Γουάλας τελείωσε με 18 πόντους, ενώ ο Οκμπέν Ουλουμπάι ήταν αρκετά καλός με 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 50-26, 59-52, 80-71

To Top