Η γενική συνέλευση της ΚΜΑ: Από την “μη απαλλαγή” μέχρι τη νέα διοίκηση

Μια ακόμη κρίσιμη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών για το παρόν και το μέλλον του Άρη στο Βελλίδειο, άφησε με κομμένη την ανάσα την κιτρινόμαυρη οικογένεια. Το PRESSARIS βρέθηκε στο Βελλίδειο και σας ενημέρωσε λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις…

Αναλυτικά όσα έγιναν στην γενική συνέλευση, όπως σας τα παρουσίασε λεπτό προς λεπτό το PRESSARIS

17.10: Καλησπέρα σας από το Βελλίδειο. Κάτω από αφόρητη ζέστη, αυτή τη στιγμή, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εργασίες της γενικής συνέλευσης. Κόσμος δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Οι υπάλληλοι της ΚΜΑ είναι στις θέσεις τους για να εξυπηρετήσουν τα μέλη.

17.18: Τα πρώτα μέλη άρχισαν να καταφτάνουν στο Βελλίδειο.

17.31: Ο κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται στο συνεδριακό κέντρο. Πριν από λίγο έφτασε ο Άγγελος Σπυρίδων, αλλά και ο Αντώνης Ζαμπέτας. Αμέσως σχηματίστηκαν πηγαδάκια΄γύρω του.

17.36: “Σήμερα πρέπει να υπάρχει διοίκηση. Δεν χωράει άλλη καθυστέρηση…” είναι το μήνυμα στα χείλη των ανθρώπων που βρίσκονται στην αίθουσα αυτήν τη στιγμή.

17:47: Τα λένε αυτήν την στιγμή με εγκάρδιο τρόπο ο Αντώνης Ζαμπέτας και ο Παναγιώτης Ζουμπουρίδης.

18.01: Πέρασε ήδη μια ώρα από την προκαθορισμένη για την έναρξη των εργασιών και η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται. Ο πρόεδρος των δικηγόρων Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης απαντάει σε κάποιες ερωτήσεις επί της διαδικασίας με δεδομένη την παραίτηση του δ.σ.

18.14: Ο Λάμπρος Σκόρδας και ο τιμ μάνατζερ του Άρη Αγαπητός Αμπελάς έφτασαν πριν από λίγο στο Βελλίδειο.

18.30: Αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Από πλευράς παραγόντων παρόντες είναι οι Ματθαίου, Στεφανίδης, Φουρλίγκας.

18.45: Πολύς λίγος ο κόσμος που βρίσκεται στο συνεδριακό κέντρο, λιγότερος από το αναμενόμενο.

18.51: Παρόντες και οι Λαμπριάκος, Κατσιαούνης, Μποτζώρης, Σήμης Ηλιάδης, Χρήστος Γρόλλιος.

18.55: Το αναπληρωματικό μέλος του δ.σ. της ΚΜΑ Χρήστος Γκότσης από μικροφώνου ανακοίνωσε ότι οι εργασίες ξεκινούν σε 5′.

19.01: Ξεκίνησαν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης!

Πρόεδρος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος της γενικής συνέλευσης Κώστας Ευθυμιάδης. Αντιπρόεδρος ο Μάκης Καργιώτης και πρακτικογράφος και γενική γραμματέας η Ευγενία Μπακόλα.

Μόλις 380 τακτοποιημένα μέλη είναι στην αίθουσα. Πολύς λίγος κόσμος στην αίθουσα.

19.05: Δεν υπάρχουν οι γνωστές καρτέλες με τα ναι και τα όχι. ΟΙ ψηφοφορίες θα γίνονται με τα καρτελάκια που παρέλαβε ο κόσμος απο την ρεσεψιόν του Βελλιδείου, όπως ανακοίνωσε ο Κώτσης.

Ο Κώστας Ευθυμιάδης από τους βήματος τόνισε: “Ο Άρης βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, σε μια δύσκολη θέση της ιστορίας του. Θα πρέπει να κρατήσουμε ένα επίπεδο και να δείξουμε ότι θα βγούμε ενωμένοι από αυτή τη διαδικασία. Ο κόσμος είναι πολύ λίγος σε σχέση με άλλες φορές, πιστεύω όμως ότι μπορούμε να πάμε μπροστά”.

Προσήλθε πριν από λίγο ο παραιτηθείς και απερχόμενος πρόεδρος της ΚΜΑ Γιάννης Γρανούζης.

Ξεκίνησε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, όπως κατατέθηκε άπό το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό:
Σύνολο εσόδων 270.985,93
Εξοδα 259.144,44
Διαφορά εσόδων 11.639

19.11: Ξεκινάει ο διοικητικός απολογισμός. Σε αυτή περιλαμβάνονται εκδηλώσεις προώθησης του φορέα, οι προσπάθειες που έγιναν όσον αφορά την ΚΑΕ Άρης, κοινωνική δράση και επαφές με αθλητικούς φορείς σε Ελλάδα και Ευρώπη, συνεντεύξεις τύπου, ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, η αλλαγή ονόματος κ.α.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης της ΚΜΑ, απο την 1η Ιουνίου 2011 μέχρι τις 31 Μαΐου 2012.

19.16: Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή αυτή  την στιγμή στη μνήμη του Αλκέτα Παναγούλια. Όπως έγινε γνωστό σαν  σήμερα “έφυγε” και ο Νώντας Σαμαρτζίδης. Χειροκροτήματα στην αίθουσα.

19.19: Ξεκίνησαν οι ομιλητές. Μοναδικός ομιλητής προς το παρόν ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος προτείνει να καταψηφιστεί ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και να μην δοθεί απαλλαγή στο απερχόμενο συμβούλιο!

Από το βήμα, ο Σκόρδας είπε χαρακτηριστικά: “Η διαδικασία είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ΚΜΑ και ο σύλλογος. Το γεγονός οτι ο Φορέας δεν έχει τη δυναμική που είχε, δείχνει το έργο της απερχόμενης διοίκησης. Το να μιλάμε για την θητεία του απερχόμενου συμβουλίου δεν έχει νόημα. Να καταψηφιστεί όποιος απολογισμός έχει γίνει, να γίνει έλεγχος των πεπραγμένων του συμβουλίου αυτού. Το γεγονός οτι δεν απολογήθηκε το ίδιο στο σώμα, σημαίνει ότι το απαξιώνει. Προτείνω να μην δοθεί απαλλαγή”

19.22: Στο βήμα και ο Νικήτας Ματθαίου. Ζητάει επίσης να μην δοθεί απαλλαγή στο δ.σ. της ΚΜΑ. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Συμφωνώ με το να καταψηφιστεί η απόφαση και όσοι έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο, να απολογηθούν. Όσον αφορά την απουσία του απερχόμενου ΔΣ της Λέσχης είναι λυπηρό καθώς μετά απο μεγάλα ανοίγματα για τα οποία φέρει ευθύνη, θα έπρεπε να είναι εδώ για να απολογηθεί. Λείπει όποιος είναι ένοχος ή φοβάται. Αυτοί που πονούν την ομάδα. σήμερα είναι εδώ. Επειδή οι ημερομηνίες είναι μικρές και βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, πρέπει σήμερα να δώσουμε μια λύση και να χαράξουμε μια άμεση λύση που πρέπει να προκύψει από αυτή τη ΓΣ.
Θα δρομολογήσουμε όλες αυτές τις εξελίξεις που θα δώσουν μια νέα αρχή στην ομάδα. Να κάνουμε υπομονή. Εμάς δεν μας χωρίζει τίποτα. Είμαστε μια γροθιά ενωμένοι”…

19.33: Στη συνέχεια μίλησαν οι Γιάννης Κωνσταντίνου και ο Μάκης Καρυώτης. “Το εργό μας είναι δύσκολο, αλλά είμαστε μαθημένοι σε αυτά. Κόσμος υπάρχει. Όλοι περιμένουν να ανάψει μια σπίθα, να γίνουμε μια πυρκαγιά και να κάψουμε την αθλητική Ελλάδα.

Πρέπει να βγει μια δυναμική από εδώ. Αυτοί όμως είναι που πρέπει να δουν πως φτάσαμε ως εδώ.

Τελειώνοντας, ήρθαμε σαν αδέλφια και έτσι πρέπει να φύγουμε. Δυστυχώς οι μέρες είναι δύσκολες. Ενωμένοι όμως θα κάνουμε την δυσκολία εύκολη” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καρυώτης.

19.45: Τις ενστάσεις του για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Καρασλίδης.

19.48: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις από τους Ξανθόπουλο, Αθανασιάδη (δικηγόρος). Πριν από λίγο έφτασε στην αίθουσα και ο Ηλίας Πόππης. Στο βήμα έχει τον λόγο ο Αριστοτέλης Ναούμ.

20.01: Συνεχίζονται οι ομιλίες. Στο βήμα είναι ο Θανάσης Μπούρας.

20.05: Τον λόγο παίρνει ο Τάσος Δεσύπρης. “Η ΠΑΕ καταρρέει και πρέπει να βρεθούν λεφτά άμεσα…” τόνισε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά, όπως είπε:

“Διαπιστώνων οτι πλατιάζουμε αναλωνόμενοι σε διάφορες ιδέες που έχει ο καθένας σε σχέση με πολλά πράγματα. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η ΠΑΕ. Χρειάζονται πρόσωπα για το ΔΣ και λεφτά. Την άποψη μου για το συγκεκριμένο ΔΣ της ΚΜΑ την έχω εκφράσει γραπτώς.

Έγινε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας πριν απο λίγο καιρό έξω απο τα γραφεία της ΚΜΑ. Απαιτήθηκε να παραιτηθεί το ΔΣ. Αυτού που κατά τη γνώμη μου ήταν στίγμα στην ιστορία της ΚΜΑ, ήταν να δηλώσουν οτι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές. Κανένας δεν μπορεί να στερήσει απο έναν άλλο αυτό το δικαίωμα. Ας το προσέξουμε πολύ αυτό. Είναι βαθιά αντιδημοκρατικό, μην πω φασιστικό”.

20.09: Ο Άγγελος Γρόλιος στο βήμα. Όπως τόνισε: “Είμαστε εδώ για ένα λόγο. Αυτό που μας απομένει είναι να βγει διοίκηση στην ΠΑΕ. Πρέπει ο Άρης να έχει διοίκηση ώστε απο αύριο να τρέξουν διάφορα θέματα. Να παρακάμψουμε όλα τα άλλα και να προχωρήσουμε ενωμένοι”.

20.11: Τον λόγο παίρνει ο Γιώργος Μποτζώρης. “Οι κ.κ. Δεσύπρης και Γρόλλιος περιέγραψαν μια διαδικασία που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν κάποιοι άνθρωποι μας απαγόρευσαν να είμαστε ξανά υποψήφιοι είπε αρχικά για να συνεχίσει:

“Το θέμα είναι να γνωρίζουν οτι πέρυσι μας δώσατε απαλλαγή. Αυτοί που σας μιλούν για διετή θητεία δεν σας λένε την αλήθεια. Είναι δικαίωμα του Σώματος να μας δώσει διοικητική και οικονομική απαλλαγή.

Σε οτι αφορά τα οικονομικά, θα πρέπει να γνωρίζετε οτι ούτε ένα ευρώ δεν έφυγε από τα ταμεία απο τη δική μας υπογραφή. Ούτε παίκτες υπογράψαμε ούτε μάνατζερ πληρώσαμε ούτε ηγεμονικά συμβόλαια υπογράψαμε. Δεν θα απολογηθώ εγώ για τα χρέη της ΠΑΕ απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ έλλειμα από δική μου υπογραφή”.

Συνεχίζοντας ο Μποτζώρης είπε: “Αν είμαι εγώ συνεργάτης του Κόντη, μπορούν να το επιβεβαιώσουν πολλοί. Άλλοι είναι. Δεν έφερε η δική μας διοίκηση την ONCE. Έχει καταγραφεί στα πρακτικά τι έχουμε κάνει και τι όχι. Το οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ το καταδείξαμε τον Φεβρουάριο. Από τότε που θέσαμε προ των ευθυνών της την διοίκηση της ΠΑΕ Αρης, φτάσαμε στο σημείο μηδεν να αναζητούμε ακόμα τη λύση.

Ο έλεγχος πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από την ΠΑΕ και μετά να πάει στην ΚΜΑ, Για τις λοιπές διοικητικές πράξεις και παραλείψεις μας, έχουμε πει ποια είναι τα λάθη μας. Για αυτά θα κριθούμε απο εσάς και τα αρμόδια όργανα. Να ζητήσω μια συγνώμη για αυτά που έπρεπε να καταδείξουμε πιο έγκαιρα και δεν το κάναμε. Έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Εύχομαι να βρεθεί μια λύση και να σωθεί το σωματείο. Θα στηρίξω την όποια βιώσιμη λύση”.

20.20: Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Αυγερινός. Αυτή τη στιγμή γίνεται ψηφοφορία για το ποιοι είναι υπέρ της απαλλαγής του οικονομικούκαι διοικητικού απολογισμού και ποιοι κατά.

20.23: Δια της ανατάσεως της χειρός αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχει απαλλαγή του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, ούτε στον οικονομικό, ούτε στο διοικητικό απολογισμό!

20.27: Ανοίγει κατάλογος ομιλητών όσον αφορά προτάσεις για το μέλλον της ΠΑΕ. Πρώτος ομιλητής ο Λάμπρος Σκόρδας, οποίος τόνισε αρχικά: “Είναι ξεκάθαρο οτι η διοίκηση που θα προκύψει θα έχει ένα τεράστριο πρόβλημα να επιλύσει. Η ΠΑΕ έχει ένα σύνολο υποχρεώσεων που έχουν λήξει περίπου 15 εκατ. ευρώ. Όταν έχει μια εταιρία να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις διπλάσιες του τζίρου της, οι εισπράξεις την επόμενη χρονιά, θα είναι οι μισές από τις συνολικές υποχρεώσεις της”.

Στη συνέχεια ο Σκόρδας τόνισε ότι: “Οι απαλλαγές δεν δεσμεύουν κανέναν όταν έχουν γίνει αδικήματα. Είναι απαραίτητο να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από το 2004 μέχρι σήμερα. Και αν υπάρχουν σκιές και απαιτήσεις, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Σε αυτή την προσπάθεια που κάναμε για να βρεθεί λύση, η γενική αντίληψη είναι να βρεθούν λεφτά. Πρέπει να υπάρχει χρηματοδότηση 6-8 εκατ. ευρώ. Στις φιλότιμες προσπάθειες που έχουν γίνει, τις οποίες έπρεπε να κάνει το ΔΣ της ΚΜΑ, θα πρέπει να ξέρετε οτι το να μπουν χρήματα είναι δύσκολο.

Επειδή όμως υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία σε ένα ΔΣ που έχει παραμείνει ο Αντώνης Ζαμπέτας, ο εκπρόσωπος του ΑΣ και ο κ. Αθανασιάδης, έχω να προτείνω μια λύση που συζητούσαμε με τον κ. Βένο, ο οποίος εκτάκτως έφυγε για Βουλγαρία.

Έγινε σαφές οτι πρέπει να βρεθεί μια διοίκηση άμεσα ώστε αυτό το σώμα να αντιληφθεί οτι υπάρχει διάθεση να λειτουργήσει, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να παραχθούν χρήματα”.

20.35: Ο Σκόρδας κάνει γνωστή την πρότασή του: “Στη συνάντηση επειδή ήταν όσοι μπορούσαν να παραστούν, συζητήθηκε και αποφασίστηκε να παρουσισατεί μια πρόταση, επειδή η ΠΑΕ πρέπει να λειτουργήσει, να βρει προγραμματισμό και να συσπειρώσει τον κόσμο, προτάθηκε να υπάρξει μια επιτροπή σωτηρίας, απο τον εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη, Άγγελο Σπυρίδων, Νικήτα Ματθαίου, τον Πάνο Στεφανίδη και τον Αντώνη Ζαμπέτα. Φυσικά όποιος άλλος θέλει να προσφέρει, μπορεί να συμμετέχει…”.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: “Θεωρώ οτι πρέπει να στηριχτούν από όλους μας. Αυτοί πρέπει να κινήσουν διαδικασίες ώστε να παραμείνει η ομάδα στη θέση της και όσοι μπορούν να προσφέρουν στη διαδικασία, να γίνει μια συμφωνία με τους πιστωτές, να υπάρξει ένα κούρεμα, αντιλαμβανόμαστε οτι ο χρόνος πιέζει. Θα πρέπει να δώσουμε όλη μας τη δύναμη σε αυτούς τους αθρώπους που θα μπουν στη διοίκηση απο το πρωτοδικείο, που στην ουσία θα είναι επιτροπή σωτηρίας”.

20.44: Ο Κώστας Ευθυμιάδης έκανε τοποθέτηση: “Είμαστε σε απραξία τόσο καιρό. Δεν λειτουργεί τίποτα. Είναι παράλειψη μας που δεν αναφέρθηκαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τον τελευταίο από τα παιδιά του SUPER 3. Κατάφεραν και συγκέντρωσαν κάποια τμήματα. Ο κ. Λαμπριάκος και ο κ. Κατσιαούνης που βρέθηκαν στην συνάντηση, μας είπαν για την προσπάθεια που έκαναν, τα 80.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν και τα οποία θα δοθούν στους παίκτες.

Ακόμα και χθες στη συνάντηση που έγινε ζητήθηκε από τον κ. Λαμπριάκο να πει ποιοι συμμετέχουν οικονομικά και δεν υπήρχε διάθεση από κανέναν. Πρέπει να σχηματιστεί λοιπόν αυτό το παναρειανό ψηφοδέλτιο ώστε να διοικηθεί η ΠΑΕ”.

20.49: Αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του Super 3. Εκπρόσωποι του συνδέσμου ζήτησαν να τοποθετηθούν και πήραν το λόγο αναφέροντας:

“Έχετε ξεχάσει όλοι πολλά πράγματα. Μιλάτε τόση ώρα, υπάρχει μία προσπάθεια και προσπάθεια αυτή που συμμετέχουν δεν πρέπει να ήταν έστω και 1% συνυπεύθυνοι στην κατάσταση. Αποφασίσατε σε ένα ξενοδοχείο και το παρουσιάζετε .

Λεφτά παιδιά! Σε 2,5 μέρες μαζεύτηκαν 77.000 ευρώ και υπάρχει ο Αλέκος Κατσιαούνης, ο Σταύρος Λαμπριάκος, εκπρόσωπος των Ιερολοχιτών και του SUPER-3, εμάς αφήστε μας απ’ έξω δε διεκδικούμε τα εύσημα, ένας εκπρόσωπος του κ. Μπακούρα και ο κύριος Ρούσσος που εκπροσωπεί παράγοντες που δεν θέλουν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.
Το παράδειγμα αυτό του μπάσκετ έπρεπε σήμερα να είναι ο ήλιος για να ακολουθηθεί. Μαζεύτηκαν στο Παλέ και μάζεψαν χρήματα.
Λέμε όποιος θέλει να συμμετέχει. Το συγκεκριμένο τονίστηκε από ανακοίνωση των Ιερολοχιτών. “Να κάτσουν στη μπάντα όσοι φέρανε την ομάδα μέχρι εδώ”. Είτε έχουν 1% είτε 2% είτε 9% ευθύνη.

Εμείς δε θέλουμε χειροκροτήματα. Δεν το αξίζει κανένας μας πλην ελαχίστων. Χρειάζονται χρήματα! Καλούμε όποιον έχει 77.000 και ένα ευρώ να τα καταθέσει. Αυτοί που βάλανε χρήματα δε ζητάνε τίποτα. Βοηθάνε την ομάδα μπας και μπορέσει και σωθεί. Η συγκεκριμένη πρόταση που αποφασίσατε για μας δεν υπάρχει. Γνώμη μας.
Εμείς μαζεύουμε λεφτά και χτυπάμε πόρτες και αποφασίζετε για μας χωρίς εμάς”
Η τοποθέτηση έτυχε χειροκροτήματα από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων.

20.54: Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Χρήστος Γρόλλιος: “Έγιναν δύο λάθη. Το ένας αναβολή της ΓΣ στις αρχές Ιουνίου και το δεύτερο η σύγκλιση των μετόχων της ΠΑΕ και με δύο σημαντικά θέματα. Το ένας η ΑΜΚ που δεν θα περάσει και το δεύτερο η εκλογή ΔΣ στην ΠΑΕ. Αυτά μας εγκλωβίζουν.

Δεν υπάρχει αύριο εκπροσώπηση από την ΚΜΑ σε αυτή τη συνέλευση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει απαρτία. Θέλω να εισηγηθώ με απόφαση της ΚΜΑ να υπάρχουν εκπρόσωποι που θα μπορούν να ψηφίσουν στην αυριανή συνέλευση των μετόχων. Αν δεν έχει απαρτία, θα χρονοτριβήσουμε ακόμα πιο πολύ. Θα πρέπει αύριο και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν υποψήφιοι, να μην υπάρχει κανένας ενδιαφερόμενος και να πάμε σε λύση πρωτοδικείου.

Επίσης πρέπει να αποφασιστούν τα μέλη του προσωρινού ΔΣ. Η ΚΜΑ είναι αυτή που εκλέγει και αποφασίζει. Αυτό πρέπει να γίνει σήμερα για να προχωρήσουμε στην προσπάθεια διορισμού προσωρινής διοίκησης από το πρωτοδικείο. Τις ενέργειες αυτές θα προωθήσει η Λέσχη ή ο ΑΣ. Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια διοικούσα επιτροπή που θα τρέξει αυτές τις διαδικασίες.

Επίσης θέλω να αναφερθώ για το αν ο εκπρόσωπος του ΑΣ θα πρέπει να συνεχίσει να είναι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ. Η άποψη του εκπροσώπου του ΑΣ που τυχαίνει να είμαι εγώ, είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ώστε να εκπροσωπείται. Εάν υπήρχε παραίτηση μου, θα γινόταν ενώπιον του ΔΣ του ΑΣ. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να πάμε στο πρωτοδικείο.

Ο ΑΣ φέτος λόγω της οικονομικής συγκυρίας, έλαβε το 1/6 αυτών που δικαιούται απο την προηγούμενη χρήση. Θεώρησε όμως οτι προέχει η διάσωση της ΠΑΕ παρά τα δικά του προβλήματα.

Αναφορικά με την οικονομική απαλλαγή του ΔΣ της ΚΜΑ, θα έπρεπε να ακολουθήσει ένας επισταμένος έλεγχος. Θεωρώ οτι δεν ακούστηκε κάτι μεμπτό.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει έλεγχος ώστε να αποδοθεί η οικονομική απαλλαγή τεκμηριωμένα”.

21.00: Τον λόγο παίρνει ο Αντώνης Ζαμπέτας. Τόνισε χαρακτηριστικά:

“Θέλω να ευχαριστήσω όσους προσέφεραν τα 80.000 ευρώ για την ομάδα. Από τη στιγμή που συμμετείχα σε αυτό το ΔΣ, υπάρχουν πολλοί λόγοι που η ομάδα έφτασε εδώ. Σίγουρα και δικά μας λάθη, αλλά και η οικονομική κρίση. Επίσης υπάρχουν και τα χρέη προς το δημόσιο τα οποία είναι πάρα πολλά.

Άλλες ομάδες τα έχουν παγωμένα αλλά εμείς πρέπει να τα πληρώνουμε. Επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη, αν το σώμα ψηφίσει να πάμε σε πρωτοδικείο, εγώ αν χρειαστεί θα κάνω στην άκρη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την εκλογική διαδικασία της ΚΜΑ. Τα προβλήματα είναι άμεσα. Η εταιρία δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Όσοι μπουν στο πρωτοδικείο να δηλώσουν παρών και να αποφασίσει το Σώμα. Αν όχι η διοίκηση υφίσταται και θα πρέπει να πάρουμε μια σοβαρή απόφαση τι θα αλλάξει. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά. Υπάρχει η εμπειρία χειρισμών. η αντίληψη από παίκτες που ξέρουν ότι δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα που διεκδικούν και είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν μέχρι και διετία. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα προσφέρει το πρωτοδικείο και αν θα το κάνουμε. Αν όχι προτείνω την παραμονή του ΔΣ”.

 21.06: Στη συνέχεια ο Ζαμπέτας τόνισε για την οικονομική κατάσταση: «Χρειαζόμαστε άμεσα 1 εκατ. για να πούμε ότι κάνουμε. Να δώσουμε χρήματα στο προσωπικό, σε παίκτες που δεν έχουν άλλες αντοχές και στην εφορία για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα. Η ομάδα δεν πρέπει να ξεφύγει απο τα 3 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το συμβόλαιο του Ουμπίντες, όσο και αν το θέλουμε. Ακόμα, επικρατεί το θέμα να πάρουμε παίκτες μέχρι 22 ετών.

Το μπάτζετ δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2 εκατ. Τα 280.000 του Ουμπίντες δεν υπάρχουν για την επόμενη σεζόν.

Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις στο αγωνιστικό. Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας είναι κλεισμένο. Πρέπει αναγκαστικά να πάμε στο εξωτερικό. Το πρώτο στάδιο μπορεί να το κάνουμε και στο Ρύσιο. Επίσης είναι κλεισμένο και ένα φιλικό με την Φιορεντίνα, λόγω και των τηλεοπτικών”.

21.12: Τον λόγο παίρνει και πάλι ο Νικήτας Ματθαίου. “Άκουσα μια πρόταση απο ένας μέλος οτι κάποια άτομα αναφέρουν το όνομα μου σε μια επιτροπή σωτηρίας, μήπως μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Κάποια απο τα μέλη οταν ακούστηκε το δικό μου όνομα, είπαν οτι ‘αυτοί έβαλαν τον Άρη μέσα’. Σίγουρα αναφέρθηκαν και σε εμένα. Εάν εγώ έβαλα τον Άρη μέσα, με χρέος 20 εκατ., ή κάποιοι δεν είναι ενημερωμένοι ή κάνουν λάθος. Έφυγα γιατί αυτά που πρόβλεψα τότε, έγιναν τώρα. Είχα διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις με κάποια μέλη του ΔΣ” είπε αρχικά…

Στη συνέχεια ο Ματθαίου τόνισε ότι: “Ακόμα και 3 εκατ. να μπουν στην ΠΑΕ δεν φτάνουν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όποιος νομίζει τοι υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο σωτηρίας, να το ακούσουμε.

Πρέπει να γίνει μια διοικούσα επιτροπή που θα αναλάβει μαζί με τον Αντώνη Ζαμπέτα, να γίνει μια διοίκηση πρωτοδικείου και να εκμεταλλευτούμε την βοήθεια όλων σας οτι γίνεται για να βάλουμε την ομάδα στο άρθρο 99.

Για να βάλει κάποιος τα λεφτά του στην ομάδα και να είναι αρκετά για να πορευτεί η ομάδα όπως πρέπει, τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν.

Αν πιστεύετε οτι υπάρχουν άτομα που θα σηκώσουν αυτό το μεγάλο οικονομικό βάρος και αν βρεθούν αυτά τα άτομα, εγώ θα είμαι δίπλα τους. Όπως στήριξα την διοίκηση Αθανασιάδη, θα στηρίξω και αυτούς. Κάθε βιώσιμη πρόταση, είναι θετική”.

21.20: Τον λόγο πήρε τώρα ο Πάνος Στεφανίδης, τονίζοντας αρχικά: “Είναι αποδεκτό οτι χρειάζονται λεφτά. Μπράβο στα παιδιά που μάζεψαν αυτό το ποσό. Θα πρέπει να βγουν και τα διαρκείας.

Θα είναι πιο εύκολο οταν υπάρχει ένας κόσμος που θα στηρίξει την ομάδα, να έρθουν και οι επιχειρηματίες. Τα νούμερα που μας έλεγαν κάθε χρόνο για τα διαρκείας ήταν πάνω απο ένα 1 εκατ. Ας βγουν τα διαρκείας και ας τα διαχειριστεί όποιος είναι πάνω. Πάμε όλοι μαζί. Αν θεωρούν οτι υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα, πάμε να τους δείξουμε οτι είμαστε ενωμένοι. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε”.

΄Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: “Προχθές δεν πάρθηκε καμία απόφαση για το μέλλον της ομάδας. Μαζευτήκαμε κάποιοι που αγωνιούμε για το μέλλον της ομάδας. Ζήτησα να συμμετέχουν όλοι. Να πάμε στο πρωτοδικείο και να δείξουμε σε όλους σας οτι είμαστε μια γροθιά. Θα στηρίξω οποιαδήποτε απόφαση πάρετε και θα βοηθήσω όσο μπορώ. Πρέπει να βγουν όμως τα διαρκείας. Όλοι θα βάλουμε. Βγάλτε αύριο τα διαρκείας να βάλουμε όλοι”.

21.30: Θα ξεκινήσει η ψηφοφορία επί των προτάσεων. Καλούνται τα μέλη που είναι εκτός αίθουσας να επιστρέψουν.

 21.48: Αποφασίστηκε πεντάλεπτιο διάλειμμα… Πολλά τα πηγαδάκια και οι διαβουλεύσεις.

22.07: Το προεδρείο καλεί τον κόσμο να εισέλθει ξανά στην αίθουσα προκειμένου να συνεχιστεί η συνέλευση.

22.15: Ακούγεται πρόταση από τον Πάνο Στεφανίδη για ανάληψη της διοίκησης! “Η πρότασή μας είναι: ο Λαμπριάκος, ο Κατσιαούνης, εγώ, ο Ζαμπέτας, ένας από τον ερασιτέχνη και ένας από την ΚΜΑ θέτουμε τη διάθεσή μας για να κάνουμε διοίκηση. Μια μέρα θέλουμε για να  αναλάβουμε είτε ως τακτική διοίκηση είτε ως διοίκηση πρωτοδικείου” είπε και όπως όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε προς αυτήν την λύση.

Η τοποθέτηση του Νίκου Παπαδόπουλου: “Ο ΑΣ θα σεβαστεί την άποψη της ΓΣ είτε πάμε σε πρωτοδικείο ή τακτική. Αν πάμε στην τελευταία θα συνηγορίσουμε στην συνέλευση των μετόχων, αν πάμε σε πρωτοδικείο θα συναινέσουμε”.

Ο Χρήστος Γρόλλιος με παρέμβασή του τόνισε: “Με δεδομενό οτι αύριο προκρίνεται η λύση να μυη βρεθεί κανείς αύριο στην ΓΣ του μετόχων, θεωρώ οτι δεν πρέπει να εκλεγούν εκπρόσωποι της ΚΜΑ σε αυτή. Μετά θα προκηρυχθεί ΓΣ των μετόχων απο το συμβούλιο που θα προκύψει απο το πρωτοδικείο”.

Ο Σπύρος Χριστοφορίδης τόνισε: “Εκείνο που θέλω να προτείνω είναι μια απο τις προταιρεότητες της διοίκησης που πρέπει να προκύψει, είναι να πληρωθεί το άρθρο 44 απο τα διαρκείας ώστε να ο σύλλογος να διαγράψει ένα μεγάλο αριθμό χρεών και οι άνθρωποι που έχουν δεσμεύσουν τις περιουσίες τους να απαλλαγούν”.

Στις 22.24 ομόφωνα (!) δια της ανατάσεως των χεριών το σώμα ενέγκρινε την πρόταση. Από αυτήν την ώρα ο Άρης έχει νέα διοίκηση!

22. 30: Ο Αντώνης Ζαμπέτας παίρνοντας τον λόγο είπε: “Είναι μια γενναία απόφαση αυτή που πήραν οι Λαμπριάκος και Κατσιαούνης α συμμετάσχουν στο ΔΣ. Είναι τιμή μας να τους έχουμε κοντά μας. Από αύριο έχουμε πολλή δουλειά και είναι ευκαιρία τώρα να σας παρουσιάσουμε τα εισιτήρια διαρκείας. Αναγνωρίζουμε οτι πολλές οικογένειες έχουν δυσκολίες αλλά πρέπει να δούμε τον Άρη εκεί που του αξίζει».

Στη συνέχεια ο Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι: «Θα ήθελα να προτείνω μια τριμελή επιτροπή που θα ελέγξει τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΚΜΑ τον τελευταίο χρόνο και στην επόμενη συνέλευση να μας φέρει το αποτέλεσμα. Έχουν κάνει λάθη, αλλά κλέφτες δεν είναι. Αν έχουν κάνει μια ατασθαλία να τους σταυρώσουμε. Αν όχι θα πρέπει να αποκατασταθεί η προσωπικότητα του καθενός “.

Σε ότι αφορά την αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ αποφασίστηκε να μην παραστεί η διοίκηση-μέτοχοι προκειμένου να πάρει αναβολή. Στο μεσοδιάστημα θα αναλυθούν τα δεδομένα για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ΠΑΕ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

 22.36: Στη συνέχεια αναλύθηκαν το σχέδιο για τα νέα διαρκείας!

22.40: Οι Μπακόλα, Ιωαννίδου, Καρυώτης, Γκότσης και Ευθυμιάδης θα είναι η εξελεγκτική επιτροπή της ΚΜΑ. Η διοικούσα επιτροπή της ΚΜΑ, όπως ορίστηκε μέχρι να γίνουν εκλογές στις 2 Ιουλίου στον φορέα θα είναι οι Μπακόλα, , Γκότσης, Καρυώτης, Ευθυμιάδης.

22.44: Παρουσιάζονται τώρα οι υποψήφιοι για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΜΑ, οι οποίοι τοποθετούνται στο σώμα.

Μίλησαν οι Άγγελος Γρόλλιος, Πέτρος Γαβριηλίδης, Θόδωρος Κάργιος, Νικήτας Ματθαίου, Αριστοτέλης Ναούμ και συνεχίζουν οι ομιλίες.

Στη συνέχεια μίλησαν οι Κώστας Γεωργιάδης, Γιάννης Κωνσταντίνου, Κώστας Γκαμάγκας, Σπύρος Χριστοφορίδης, Σήμης Ηλιάδης, Τάσος Δεσύπρης, Νίκος Καραχάλιος, Παναγιώτης Ζουμπουρίδης, Στέφανος Τσιόκνης, Δημήτρης Τατάκης.

Στις 23.21 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης με την ευχή του πρόεδρου Κώστα Ευθυμιάδη: “Μακάρι η σημερινή μέρα να είναι ορόσημο για την ιστορία του Άρη μας”. 

To Top