ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η Κύμη αποδίδει… φόρο τιμής στον Αυτοκράτορα! “Συνέβαλλε καθοριστικά στην άνθιση του ελληνικού μπάσκετ και στην διάδοση του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας”

Η Κύμη απέδωσε… φόρο τιμής μέσα από την ιστοσελίδα της για τον αυριανό προημιτελικό κυπέλλου με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.

Αναφέρεται χαρακτηρισρικά πως “ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS αύριο το βράδυ θα τεθεί αντιμέτωπος με την… ιστορία και αυτό έχει διττή σημασία. Αφενός, βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα σημαντική στιγμή για μια ομάδα νεοφώτιστη στην Basket League, που συμμετέχει μόλις για 2η φορά στον θεσμό του Κυπέλλου. Αφετέρου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα του Άρη, έναν από τους ιστορικότερους μπασκετικούς συλλόγους της χώρας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, θα αρχίσει στις 20:30 και θα έχει απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports2.

Αναφέραμε προηγουμένως ότι ο Άρης είναι από τις πλέον ιστορικές ομάδες της χώρας. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες για αυτό, αρκεί να δούμε τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Τα 10 πρωταθλήματα Ελλάδας, τα 8 Κύπελλα Ελλάδας, το 1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, το 1 Κύπελλο Κόρατς και το 1 EuroCup Challenge μιλούν από μόνα τους! Το σημαντικότερο είναι ότι ο Άρης, έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, συνέβαλλε καθοριστικά στην άνθιση του ελληνικού μπάσκετ και στην διάδοση του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Για να έρθουμε στο σήμερα, ο Άρης μετά από μια μικρή περίοδο κάμψης, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί ξανά στην Basket League. Ο προπονητής Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος θα βρίσκεται για τρίτη σεζόν στον πάγκο των Θεσσαλονικέων, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο, με αποτέλεσμα να τερματίσει τις δύο τελευταίες χρονιές στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Φέτος διατήρησε τον ελληνικό κορμό της ομάδας, που αποτελείται από τους Βασίλη Ξανθόπουλο, Δημήτρη Φλιώνη, Θοδωρή Ζάρα, Σπύρο Μούρτο και Βασίλη Σίμτσακ, ενισχύοντας τον μάλιστα με τους Βασίλη Καββαδά και Μιχάλη Τσαϊρέλη. Άλλαξε όμως όλους τους ξένους, φέρνοντας στην Θεσσαλονίκη τους Μάικλ Τζένκινς,  Έρικ Μπάκνερ, Ντέβιν Μάρμπλ, Bίκτορ Σανικίτζε και Ουίλ Κάμινγκς.

Είναι δεδομένο ότι ο κόουτς Δημήτρης Πρίφτης έχει στα χέρια του ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, το οποίο είναι φτιαγμένο για να πρωταγωνιστεί. Σίγουρα στο αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου μεγάλο φαβορί είναι ο Άρης. Οι άνθρωποι της Κύμης δεν κρύβουν ότι ο σκοπός είναι να χαρούν το αυριανό ματς και να παλέψουν να πάρουν ότι περισσότερο μπορέσουν. Γνωρίζουν τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει αυτή η αναμέτρηση, αλλά θα μπουν στο παρκέ για να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες νίκης τους αναλογούν”.

To Top