«Η Κ-17 βοηθά τους νέους παίκτες να ετοιμαστούν για ψηλότερα»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε οργανωτικό τομέα το πρωτάθλημα νέων Κ-17, όπως και για την προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα του Άρη στο πρωτάθλημα που ξεκινάει αυτήν την Κυριακή, μίλησε ο προπονητής της, Τάσος Θέος, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον «Άρης FM 92,8».

Για την πρεμιέρα κόντρα στην Ξάνθη είπε: «Επιτέλους ξεκινάει και για μας η αγωνιστική περίοδος, παρόλο που θα σταματήσει με το ξεκίνημα. Καλούμαστε να παίξουμε στην πρεμιέρα εντός έδρας, ελπίζοντας ότι θα ξεκινήσουμε νικηφόρα και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, σε καινούριες εγκαταστάσεις και γήπεδα. Εμείς δίνουμε πολύ βάση σε αυτό, σε διαφορά με άλλες ομάδες. Βοηθάει τα μικρά παιδιά να προετοιμαστούν, ώστε μόλις έρθει η στιγμή κάποιοι από αυτούς να γίνουν επαγγελματίες».

Για τα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα και το βαθμό ετοιμότητας που έχει, είπε: «Έπρεπε να έχει αρχίσει το πρωτάθλημα. Εμείς παίξαμε κάποια φιλικά αλλά δεν λέει και πολλά αυτό. Είναι δύσκολο να κρατήσεις σε ετοιμότητα την ομάδα με φιλικά. Το πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει πολύ καιρό πριν. Πάντως είμαι αισιόδοξος».

Αναφορικά με τις μεγάλες, αναπόφευκτες αλλαγές στο φετινό ρόστερ της Κ-17 του Άρη, τόνισε: «Το ρόστερ φέτος είναι αλλαγμένο. Μόλις πέντε παίκτες από πέρυσι έχουν μείνει. Όλοι είναι ποδοσφαιριστές γεννημένοι το ’95 – ’96 και μόλις τρεις του ’94. Και μάλιστα μία απόφαση λέει πως μόνο δύο παίκτες στην αποστολή πρέπει να είναι γεννημένοι το ’94. Και για τα παιδιά είναι κάτι νέο, από τα πλαστικά γήπεδα και από τα τοπικά πρωταθλήματα να παίξουν τώρα με τέτοιες υποδομές».

Για τη νέα διεξαγωγή του πρωταθλήματος με ομίλους, ο κ. Θέος σχολίασε: «Είναι πολύ σωστό να γίνεται πρωτάθλημα κάτω των 17 χρονών. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ όλες τις ομάδες και προετοιμάζονται οι παίκτες. Συμφωνούμε και επικροτούμε την απόφαση της Λίγκας. Όσον αφορά τους ομίλους, η Σούπερ Λίγκα δεν γνώριζε το ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος και αν θέλετε ακόμη και τώρα δεν γνωρίζει. Πάντως παρ’ όλη την καθυστέρηση και τη διακοπή αμέσως μετά την έναρξη εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι και θα αντεπεξέλθουμε».

Για το αν θα έπρεπε οι μικρές ομάδες να συμμετέχουν στα εθνικά μας πρωταθλήματα, όπως γίνεται στην Ισπανία τόνισε: «Χωράει πολύ συζήτηση. Στην Ισπανία υπάρχει άλλη υποδομή και είναι αλλιώς το ποδόσφαιρο. Εμείς ανεβάζουμε παίκτες από το εφηβικό και θέλουμε να τους ετοιμάσουμε και να τους κάνουμε παίκτες, οι οποίοι να μπορούν να ενταχθούν και στην Κ-20 κι από εκεί να μπορέσει ο παίκτης να στελεχώσει την πρώτη ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος. Για μένα θα μπορούσε απλώς να υπάρχει μία ομάδα ημιεπαγγελματική μετά την Κ-20, η οποία θα είναι σαν υποστήριξη της πρώτης ομάδας».

Για το αν πρέπει ο Άρης να εμφυσήσει τη νοοτροπία ενός τρόπου παιχνιδιού και έτσι να δουλεύουν όλες οι ομάδες μέχρι οι παίκτες να προωθούνται στη μεγάλη ομάδα τόνισε: «Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε όλοι τα ίδια γήπεδα. Να υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις. Όλα τα τμήματα της ΠΑΕ Άρης. Είναι πάντως σημαντικό βήμα το ότι μεταφερθήκαμε στις εγκαταστάσεις του κ. Λώλα, από εκεί που βολοδέρναμε μία στον Ατέρμονα και μία στη Θέρμη».

Τέλος για την ανδρική ομάδα του Άρη και το επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη, ο κ. Θέος υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν διακοπές στο πρωτάθλημα. Δεν είναι δικαιολογία. Ωστόσο η ομάδα προετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Ξάνθη τόσο καιρό και πρέπει να το κερδίσουμε. Άλλωστε, προπονητής και παίκτες έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους σε αυτό το ματς».

To Top